Nota 10 la toate problele de la BAC pentru Gabriel Dancă, absolvent al Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, Neamț.

Povestea luI Gabriel Dancă

Gabriel este unul dintre cei 3 elevi de la licee cu profil tehnic care au obținut media maximă la examenul maturității. Au existat 162 de medii de 10 în România, 98% dintre acetea fiind la colegii sau licee teoretice. Gabriel dorește să meargă la București la facultate, notează libertatea.ro.

Liceul Tehnologic despre care discutăm nu a avut nicio medie de 10 în ultimii trei ani la Bacalaureat, dar rata de promovare a fost de 70%. Gabriel a spart gheața cu această reușită și este foarte entuziasmat.

„Dacă te pregătești, nu să te omori, dar cu un mic interes, cred că poți lua notă mare foarte ușor. Dacă știi, e ușor, dacă nu știi, e greu. Ca nivel a fost mediu”, spune băiatul.

În afară de Gabriel, alți doi elevi de la licee cu profil tehnic (Colegiul Tehnic Dimitrie Ghika din Comănești și Liceul Tehnologic Corbu din Harghita) au mai luat note de 10 curat.

De altfel, au mai existat și alte trei note de 10 la colegiile economice: „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, „Virgil Madgearu” din Galați și „Mihail Kogălniceanu” din Focșani.

Gabriel dorește să urmeaze Facultatea de Construcții din București

Gabriel a ajuns la liceul tehnologic fiindcă așa l-a repartizat media de admitere. „De ce nu un colegiu tehnic? Este tot un domeniu real până la urmă. Nu mi-am bătut capul că un colegiu tehnic e nasol, m-am dus pur și simplu acolo fiindcă acolo am intrat cu nota la evaluare și am mers înainte”.

Tânărul s-a decis. Își dorește să urmeze cursurile la Universitatea de Construcții din București de pe Lacul Tei.

„Bucureștiul e capitală, sunt mai multe oportunități acolo și, în plus, eu am locuit primii 12 ani, până în clasa a V-a, la București”, spune tânărul.

Acesta nu își dorește să plece în străinătate.

„Vreau să rămân aici. De ce să plec? Nu am nevoie de bani ca să plec la muncă și apoi consider bune și facultățile românești. Nu sunt nici foarte scumpe”, mai spune Gabriel.

Acesta mai spune că nu s-a pregătit exagerat de mult pentru acest examen și a fost foarte relaxat în privința examenului de la final de liceu.

„Nu pot să spun că acum în mai și iunie eram foarte preocupat de Bac, învățam cât aveam chef. Trebuie să combini cu moderație învățatul și distracția”, spune Gabriel. Iar pentru cei care nu au obținut o medie de trecere și trebuie să susțină probe și în sesiunea din august, nu are alt sfat decât să învețe „două luni până în august și apoi au scăpat. Nu cred că mori dacă stai acum două luni fără petreceri”, concluzionează tânărul.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.