„Nu există <<nu pot>>, există <<nu vreau>>”, citatul acesta se aplică tuturor, iar asta o demonstrează un elev din mediul rural din Iași, care a luat media 10 la Evaluarea Națională. Povestea acestuia este absolut impresionantă.

Vasile Amăriuței este un elev dintr-un sat din Iași. Copilul a reușit performanța de a lua note de 10 la Evaluarea Națională, ajungând să aibă media 10. Este impresionant faptul că elevul și-a plătit singur meditațiile la limba română, din banii din bursă, fiindcă mama sa nu și-a permis să plătească pentru pregătirea lui.

Performanță la Evaluarea Națională într-un sat din Iași

„Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat că în școlile din mediul rural nu poți sa atingi performanță maximă”, spune Vasile.

Mama acestuia, femeie de serviciu la școala din sat, spune că nu l-a bătut la cap pe copil să învețe, însă i-a spus că trebuie să învețe pentru el și viitorul său. Vasile Amăriuței e singurul elev din mediul rural, din județul Iași, cu media 10 la Evaluarea Națională.

Copilul spune că este mândru de el, fiindcă pe lista cu elevii din Iași care au luat media 10 la Evaluarea Națională, sunt elevi de la școli bune din Iași.

Povestea incredibilă a singurului elev din mediul rural din Iași care a luat 10 la EN 2022: Și-a plătit singur meditațiile

Mama elevului: Educația te face mare, îți dă o cale

Mihaela Amăriuței, mama copilului, spune că tot timpul a crezut că educația te face mare, îți dă o cale, și atunci este important să înveți.

Vasile a fost pasionat de mic de matematică, iar copilul a reușit să rezolve exercițiile de la Evaluarea Națională într-o singură oră. Pe de altă parte, subiectele la Limba română i-au dat emoții.

Mihaela Amăriuței – mama lui Vasile: Eu sunt femeie de serviciu, la școală. Așa! Dar tot timpul am crezut că educația te va face mare. Îți dă o cale, îți arată un drum și atunci trebuie să înveți.

Elevul și-a plătit singur meditațiile

„Mi-a zis: mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: nu cred că ai nevoie. El a zis: Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână”, a declarat mama copilului, conform Digi24.

El spune că și-a făcut toate temele pe care le-a primit de la școală și un semestru a făcut meditații la română.

Anul acesta, în tot județul Iași, au fost 16 medii de 10 la Evaluarea Națională.

Distribuie:

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.