Un profesor trăiește într-o cameră de cămin cu 20 de lei pe zi. Aceasta este viața unui bărbat din Chișinău care a profesat această meserie toată viața.

Povestea profesorului care trăiește într-o cameră de cămin cu 20 de lei pe zi

Bărbatul în vârstă de 77 trăiește singur și nu are pe nimeni care să-l ajute. A fost profesor o viață întreagă, timp de 55 de ani iar acum, trăiește într-o cameră de cămin cu 20 de lei pe zi, potrivit protv.md.

Teodor Timofte a fost profesor de limba și literatura română, dar a predat și istorie. 52 de ani a predat la Universitatea de Stat din Moldova, precum și în capitală, dar și în mai multe licee. Acesta a fost și inspector școlar în cadrul direcției de învățământ.

“În cei 52 de ani, eu niciodată nu am pus cuiva nota negativă. Eu pe elev trebuia să îl învăț, nu să îl pedepsesc, sau să-l înjur. Sa îl învăț să fie om cum se cade,” spune profesorul.

Teodor trăiește singur, într-o cameră de cămin, de 10m pătrați a Universității Agrare din Moldova. Aici, își trăiește ultimii ani de bătrânețe.

“Toată viața mea de 77 de ani e aici. aici e toată bogăția mea. Ce să fac? Nu am unde mă duce, nu am pe nimeni,” mărturisește bătrânul.

Soția l-a părăsit

Bărbatul a fost căsătorit, a avut o familie frumoasă, dar, soția l-a părăsit. Acesta a rămas cu doi copii mici, pe care a reușit să-i crească singur. Din păcate, necazurile s-au ținut lanț de acesta, iar fiica sa s-a îmbolnăvit de cancer. Ca să o salveze, acesta și-a vândut apartamentul, dar, din păcate, a fost prea târziu. Câțiva ani mai târziu, acesta și-a pierdut subit și fiul. Rămas fără casă și singur pe lume, acesta a ajuns să locuiască în cămin, îmrepună cu pozele care-i alină dorul de cei dragi.

Chiar dacă a fost profesor timp de 52 de ani, Teodor are o pensie de aproximativ 2.000 de lei. Din acești bani, el plătește serviciile comunale, iar restul îi împarte pentru a mânca toată luna din ei.
Întrebat câți bani îi rămân în fiecare zi, acesta a spus că în jur de 20 de lei.
“În jur la 20 de lei pe zi. Câteodată mai mult, câteodată mai puțin. Ce poți să cumperi cu 20 de lei? O pâine și ceva la pâine. Mie o pâine imi ajunge 3 zile.”

Acum, acesta își dorește doar sănătate și liniște.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.