Săptămâna aceasta avem parte de o poveste impresionantă, dar cu care România s-a obișnuit. Foarte mulți elevi sunt în situația lui Ionuț, care parcurge 14 km pe jos pentru a ajunge la școală.

Ionuț, elevul silitor din satul Hotaru, comuna Andreiaşu, parcurge 14 km pe jos pentru a merge la școală.

Multe școli s-au închis în localitatea Andreiaşu de Jos

Din cauza faptului că de mai bine de 10 ani numărul copiilor care merg la școală a scăzut considerabil în județ, foarte multe școli s-au închis aici. Clasele V-VIII funcţionează într-o singură clădire, la intrare în comună.

Dimineață de dimineață, școlarii pornesc spre locul stabilit pentru a fi preluați de microbozul școlii. Aceștia trec prin pădure, iar iarna este un ger îngrozitor și un chin teribil pentru ei.

Sursa Foto – Ziarul de Vrancea

Povestea lui Ionuț

Ionuț, în vârstă de 13 ani trebuie să fie la școală la ora 8:30. Acesta trebuie să meargă prin pădure, fie ploaie, vânt, ninsoare în jur de 7 km pentru a ajunge la microbozul

La ora 6:30, băiatul este în picioare și începe să se pregătească pentru școală. Mama acestuia spune că uneori mai merge cu el în deal pentru a-l însoți pe băiat. În satul din care este băiatul alți copii nu mai sunt. Ionuț nu are prieteni, din păcate. În schimb are o mare pasiune, desenează şi pictează ore întregi, iar inspiraţia şi-o găseşte la biserică, unde merge în fiecare duminică.

Sursa Foto – Ziarul de Vrancea

Din păcate, Ionuț nu este singurul din România care merge pe jos atât de mult până la școală. Vin copii din satul Titila, din satul Arşiţa, sau din Butucoasa. Cu toţii spun că, deşi se tem în drum spre şcoală, n-ar lipsi de la ore.

Există și muncitori care parcurg zeci de km pe jos ca să ajungă la serviciu pentru a-și întreține familia. Acum ceva timp, circula prin mediul online povestea unui tânăr de la Salubris care merge zilnic pe jos 20 de km, cu noaptea-n cap, ca să ajungă la serviciu.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.