În urma unei pauze de 2 ani, pompierii din județul Bistrița-Năsăud au organizat concursul „Cu viața mea apăr viața”, unde 40 de elevi au concurat spre a își testa abilitățile de aplicare a protocoalelor de salvare a vieților.

Cum a mers?

Concursul a fost organizat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Bistrița și a avut ca scop:

„cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri”, conform Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Pe lângă probele practice, elevii au susținut și două probe practice:

„Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru”, mai transmite ISU BN.

Podiumul competiției

Cei 40 de elevi au venit din mai multe școli și licee diferite din municipiul Bistrița, Beclean, comunele Prundu Bârgăului, Maieru și Ilva Mică.

Categoria liceu:

Locul I – Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean
Locul II – Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița – băieți
Locul III – Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița – mixt

Categoria gimnaziu:

Locul I – Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică – fete
Locul II – Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică – băieți
Locul III – Liceul Teoretic ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului

„Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, unde câștigătorii au primit diplome, medalii, cupe și premii. Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia fac parte: Scoala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Maieru, Școala Gimnazială ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, Școala Gimnazială nr. 1 Leșu, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița”, a adăugat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.