Școala Gimnazială din Ploiești, “H.M. Berthelot” din Ploiești a dat startul unui proiect interesant, numit “Pachețelul de acasă”.

“Pachețelul de acasă”

Din acest proiect interesant, fac parte, elevii, profesorii, dar și membrii familiei care îi îndrumă pe cei mici către o viață cât mai sănătoasă. De altfe, elevii aceste școli au fost implicați și în diferite activități legate de mediu pe tot parcursul anului școlar: au îngrijit propriile grădini, precum și pe cele ale școlii, au plantat,  au mâncat sănătos și au reciclat.

Începând cu anul 2007, Școala Școala Gimnazială “H.M.Berthelot” din Ploiești este înscrisă în Programul Internațional Eco-Schools. La nivel internațional, acest program este coordonat de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), pe când, în România, de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).

Steagul verde

Simbolul calității mediului în această unitate de învățământ, este Steagul Verde, simbol primit în anul 2010. De atunci, încă 5 steaguri și o Plachetă aniversară primită la împlinirea a 10 ani sub Drapelul Verde s-au adunat ca recunoaștere a activităților în care toți elevii și profesorii școlii au fost implicați, dar și familiile acestora.

În fiecare an, elevii au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Internațională a Ursului Polar, Ora Pământului, Luna Pădurii, Ziua Păsărilor și Ziua Pământului. Aceștia au conștientizat problemele de mediu și s-au implicat în rezolvarea fiecărei problemă cu scopul de a o rezolva.

De asemenea, unul dintre proiectele școlii în care au fost implicați elevii, membrii familiei și profesorii este “Pachețelul de acasă”. Este o activitate care face parte din planul de acțiune al Programului Eco-Școala, program care se desfășoară lunar. Timp de cinci zile, elevii au fost îndemnați să mănânce cât mai sănătos.

De asemenea, pe holurile școlii, dar și în clase s-au afișat diferite materiale informative, astfel încât elevii să fie responsabilizați. Mesajele au fost motivaționale, iar activitatea a fost foarte apreciată de elevi.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.