Guvernatorul din Luhansk spune că un raid aerian rusesc asupra unei școli care adăpostea civili a ucis probabil zeci de persoane care se află acum printre dărâmături.

Cel puțin 60 de persoane sunt date dispărute

Cel puțin 60 de persoane sunt date dispărute, iar cel mai probabil au murit sub dărâmăturile unei școli incendiate după un raid aerian rusesc în estul Ucrainei.

Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat duminică că s-a confirmat moartea a două persoane după ce forțele rusești au aruncat o bombă asupra școlii, iar 30 de civili au fost scoși dintre dărâmături.

Aproximativ 90 de persoane se adăpostiseră în școala din satul Bilohorivka, a declarat Haidai, iar un incendiu în urma atacului de sâmbătă a cuprins clădirea.

“Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi au fost îndepărtate dărâmăturile și, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane”, a scris Haidai pe aplicația de mesagerie Telegram.

“Treizeci de persoane au fost evacuate din dărâmături, dintre care șapte au fost rănite. Șaizeci de persoane ar fi murit probabil sub dărâmăturile clădirilor.”

Al Jazeera nu a putut verifica imediat aceste comentarii.

Ucraina și Occidentul au acuzat forțele rusești de luare în vizor a civililor și de crime de război, acuzații pe care Moscova le respinge.

10 săptămâni de război

Războiul pe care Rusia îl poartă de 10 săptămâni în Ucraina a ucis mii de oameni, a distrus orașe și a determinat cinci milioane de ucraineni să părăsească țara.

Orașul portuar asediat Mariupol, o țintă strategică pentru forțele rusești, a fost practic anihilat, ultimii 300 de civili blocați în combinatul siderurgic Azovstal bombardat fiind evacuați sâmbătă.

Eforturile de evacuare de duminică se vor concentra acum pe scoaterea răniților și a medicilor din oțelărie.

Luptătorii ucraineni din fabrică au jurat să nu se predea, iar forțele rusești încearcă să declare o victorie în bătălia prelungită pentru în ceea ce privește uzina.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.