Ediția 2022 a Târgului educației a ajuns la sfârșit. Evenimentul fiind susținut de Inspectoratul Școlar Județean Arad în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad și cele două universități arădene. Peste 4.000 de elevi, profesori și părinți au fost prezenți la activitatea educațională.

Care a fost programul?

Programul târgului de două zile nu a fost foarte lung și s-a desfășurat între 8.00 și 14.00. Elevii au avut la dispoziție până la 50 de standuri, toate pline cu informții legate de oferta educațională prezentată de unitățile de învățământ, dar și de către structurile M.A.I. și MApN.

Mai multe momente educative științifice și culturale diverse au fost organizate în cadrul atelierelor de lucru pentru elevi. Aceștia s-au bucurat și de antrenamente de autoevaluare în alegerea traseului școlar și al carierei, oferite de către psihologii și consilierii școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, cât și o activitate specială de prevenire a bullying-ului în școli, cu accent pe  festivitatea de premiere a elevilor participanți la proiectul județean al I.S.J.Arad, „Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”. Peste 120 de elevi din liceu au fost prezenți la ultima activitate menționată.

Declarații din partea inspectoratului școlar

Inspectorul școlar prof.Marius Göndör a avut următoarele de declarat despre Târgul Educației din Arad:

„Avem speranța că Inspectoratul Școlar Județean Arad a reușit să ofere elevilor, dar și părinților, în cadrul acestui eveniment, un bun prilej de a se informa corect, suplimentar, în ce privește alegerea traseului școlar și al carierei elevilor, dar și un prilej de a purta discuții directe cu specialiștii în consiliere și orientare vocațională.  Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de elevi și mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor pe care i-am avut alături în organizarea ediției 2022 a Târgului Educației”, a afirmat inspectorul școlar general, prof.Marius Göndör, conform glsa.ro.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.