Chiar dacă pare desprins din fileme SF, ei bine, din păcate, nu este. Se pare că peste 4.000 de elevi din mediul rural vor merge pentru prima dată la un muzeu.

“Muzeele prin ochii copiilor”

Datorită programului “Muzeele prin ochii copiilor”, peste 4000 de elevi, care învaţă la şcoli din mediul rural şi la cele din municipiul Tecuci şi oraşele Târgu Bujor şi Bereşti, vor merge în premieră la un muzeu. Acești vor vizita gratuit muzeele în perioada 16 mai – 10 iunie 2022. De asemenea, masa și transportul vor fi asigurate.

Din cauza banilor, foarte mulți copii din mediul rural nu au văzut până în ziua de azi cum arată o grădin zoologică sau acvariile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Din păcate, părinții nu au bani pentru a-i trimite să se relaxeze și să descopere lucruri.

Vizite gratuite

Dar, cu această ocazie, elevii vor vizita gratuit acvariile şi expoziţiile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”, Grădina Botanică, Grădina ZOO, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului şi Muzeul Pescăresc.

Primele mini-excursii vor avea loc luni, 16 mai și vor participa elevi din Liești, Vlădești, Smulți, Corni și Suceveni. De asemenea, fiecare autocar va avea câte un coordonator de grup, care va fi desemnat de Consiliul Județean Galați și îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor.

“Toţi elevii vor avea transportul asigurat din localităţile de domiciliu, vor avea profesori care să-i însoţească, vor primi pacheţel dimineaţa şi un prânz la restaurant şi se vor bucura de lumea minunată pe care o vor descoperi la fiecare muzeu”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, instituţia care organizează proiectul, conform adevărul.ro.

În cadrul acestui proiect vor participa circa 4.881 de persoane, dintre care 335 de coordonatori însoțitori și 4.546 elevi. Valoarea financiară totală a programului este de 457.674 de lei (transportul şi mesele incluse).

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.