Au participat circa 2.000 de elevi și cadre didactice din toate instituțiile de învățământ locale, precum și voluntari din serviciile publice la prima zi de ecologizare desfășurată în Sebeș.

Pentru gestul și ajutorul oferit de voluntari, toate școlile din municipiu au primit ghivece cu flori care vor ajunge în fiecare clasă și vor fi îngrijite de elevi. Mai mult de atât, au fost dăruite dulciuri, apă și diplome de participare.

De asemenea, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a organizat activități de educație ecologică dedicate claselor primare, la care au participat aproape 200 de copii.

Cartierele Mihail Kogălniceanu, Aleea Parc, Aleea Lac, Lucian Blaga și Valea Frumoasei, și parcurile din oraș – Parcul Primăriei, Parcul Tineretului, Parcul „Mihai Eminescu” și Parcul Arini, au fost curățate.

Principalul obiectiv al organizatorilor este ca orașul Sebeș să fie un loc curat pentru cetățeni.

Unitățile de învățământ participante au fost: Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Tehnologic, Liceul German, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și Școala Gimnazială Petrești.

Li s-au alăturat și voluntari din cadrul primăriei și instituţiilor subordonate: Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Căminul de Persoane Vârstnice, Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Pentru că primăvara au loc activități prcum curățarea pomilor, a florilor sau a viței de vie, sâmbătă, 9 aprilie, în intervalul orar 8.00-12.00, locuitorii din Sebeș care au deșeuri vegetale rezultate din toaletarea pomilor, tăierea ierbii etc, pot apela numărul scurt 0358-919, iar Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului va prelua aceste deșeuri.

 Ziua Mondială a Planetei se va sărbători curând, pe 22 aprilie.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.