Peste 11.500 de burse școlare pentru elevi au fost acordate de Primăria Bacău elevilor din municipiu.

Numărul burselor de studiu s-a triplat

Au fost aprobate alocarea a 11.588 de burse școlare pentru elevii din municipiu, în Consiliul Local Bacău. Numărul burselor de studiu s-a triplat, numărul burselor sociale s-a dublat, dar, din păcate, numărul burselor de merit s-a redus, pentru că și media de acordare a crescut, de la 8,50 la 9,50.

14 milioane de lei pentru semestrul II

Primăria Bacău susține învățământul și a alocat acest semestru (2021-2022) aproximativ 14 milioane de lei. Bursele se vor acorda astfel:

  • 7 elevi a câte 500 lei / lună (elevi olimpici naționali)
  • 5.987 elevi vor avea burse de merit (medii peste 9.50) de 200 lei / lună
  • 955 de elevi vor primi burse de studiu de 150 lei / lună,
  • 4.639 elevi vor primi burse de ajutor social de 200 lei / lună

Repartizarea sumelor către elevi vor fi făcuate de către unitățile de învățământ de stat ale municipiului Bacău, potrivit procedurilor proprii care se desfășoară.

„Întreg efortul de premiere însumează cca. 14 milioane de lei pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022. Vor primi burse de performanță 7 elevi a câte 500 lei / lună (elevi olimpici naționali), 5.987 elevi vor avea burse de merit (medii peste 9.50) de 200 lei / lună, 955 de elevi vor primi burse de studiu de 150 lei / lună, iar 4.639 elevi vor primi burse de ajutor social de 200 lei / lună. Răspunderea privind repartizarea sumelor către elevi revine în sarcina unităților de învățământ de stat din municipiul Bacău conform procedurii proprii pe care o desfășoară,” transmite Primăria Bacău într-un comunicat.

Scandal la o școlă din Bacău

Lucruri bune și rele se întâmplă în Bacău. De curând, un profesor de matematică din municipiu a insultat părinții și elevii: „Sunteți bătuți în cap!”

Se pare că profesorul a umplut catalogul de note de 2 și 4 și avea în plan să plece în concendiu neplătit.

„Sunteți bătuți în cap!”, „Ești un obez!”, „Sunteți niște proști!” – Acestea sunt doar câteva dintre jignirile pe care elevii le-au auzit din partea profesorului. Se pare că acesta a mers și mai departe. Unui copil i-a spus că este obez și chiar a desenat pe tablă cum s-a întors de la bunici (rotund, ca un balon).

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Un profesor de matematică din Bacău insultă părinții și elevii: „Sunteți bătuți în cap!”

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.