11 premii au adus în Neamţ elevii de la de la Colegiul “Roman Vodă” care au participat la Olimpiada pe meserii din Grecia.

Școli implicate în proiecte

Veștile bune continuă pentru învățământul românesc. Din ce în ce mai multe școli sunt implicate în astfel de proiecte care aduc recunoștință României și conduc țara pe traiectoria valorilor europene. Astfel, echipa de la Colegiul Naţional Roman-Vodă (CNRV), a reușit să se întoarcă din Grecia cu 11 premii pe care le-au câștigat în cadrul proiectului Erasmus Everybody deserves a fair chance.

„Echipa a fost formată din 15 elevi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, ei fiind însoţită de şase cadre didactice de diferite specialităţi. Este vorba despre Odille Dogan, Cătălin Macovei, Mihaela Tanovici, Mihaela Grapă, Cristina Radu şi Oana Cozma, care au participat în Grecia, la şcoala parteneră din localitatea Colos. La acest proiect sînt parteneri educaţionali 22 de profesori şi 56 elevi din Grecia, Italia, Cehia şi România.

Apreciem că a fost o săptămînă fructuoasă, care a permis îmbunătăţirea competenţelor sociale şi interculturale, precum şi abilităţile lingvistice şi de IT ale participanţilor. Elevii au desfăşurat activităţi non-formale de combatere a bullyng-ului şi a prejudecăţilor, dar şi de creştere a coeziunii grupului. Toţi participanţii au rămas cu impresii de neuitat şi mai ales au închegat adevărate prietenii cu ceilalţi participanţi“, a declarat Roxana Iorga, directorul CNRV Roman, potrivit MonitorulNeamț.

Liceenii nemțeni au obținut în acest an rezultate foarte bune la fazele naționale ale olimpiadelor. Echipa din Neamț care s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei din aria curriculară Tehnologii şi Concursul pe meserii a reuşit performanţa de a aduce acasă nu mai puţin de 11 medalii, din care trei premii I, trei premii II, două premii III şi trei menţiuni.

Cine sunt elevii cu care ne mândrim

 • Daria Ioana Hanganu, din clasa VI – Şcoala Vasile Alecsandri Roman, menţiune la Educaţie tehnologică şi aplicaţii practice.
 • Locul al II-lea a fost adus de Ioana Timişescu clasa XII-a Colegiul Tehnic Ion Creangă Tîrgu Neamţ
 • Leonard Ciobanu de la Liceul Tehnologic Sfîntul Ioan de la Salle – Pildeşti (Cordun) a obținut premiul I
 • Ionuţ Antoniu Mihăeş, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Petru Poni Roman, locul I
 • David Rafael Oprea, din clasa XI-a a Liceului Tehnologic Vasile Sav a obţinut locul al II-lea la profilul Electric, electronic şi electromecanic
 • Vasile Sav din clasa XI-a a Liceului Tehnologic a obţinut locul al II-lea la profilul Electric, electronic şi electromecanic.
 • Tot locul II a adus la Piatra Neamţ de Mihaela Chiuariu, din clasa XI Liceul Economic pentru competenţele în meseria bucătar.
 • Maria Munteanu, din clasa XI-a Liceul Economic Piatra Neamţ a adus acasă o menţiune pentru competenţele dovedite în meseria frizer/coafor/manichiurist/pedichiurist.
 • Denis Barticel din clasa XII-a de la Liceul Vasile Sav s-a clasat pe locul III la profilul Electric -Electromecanic.
 • Iulian Dănuţ Chicoşu, clasa XII-a de la Colegiul Petru Poni Roman s-a clasat pe locul III la Protecţia Mediului
 • Premiul I la Protecţia Mediului a fost obţinut de Diana Andreea Savin – clasa a XII-a de la Colegiul Petru Poni Roman.

Rezultate foarte bune la olimpiade

Anul acesta, elevii din România au reușit să obțină rezultate extraordinare la nivel internațional și european. Se pare că pofta de cultură pe care elevii au adunat-o de-alungul celor 2 ani de pandemie s-a simțit. Am avut mai mulți participanți ca oricând la olimpiadele de anul acesta.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.