Părinții sunt disperați! Nu găsesc profesori de matematică, română, chimie sau engleză pentru a-și trimite copiii la meditații.

Liste de așteptare

Se pare că această penurie de profesori a dus chiar la crearea listelor de așteptare. La anumite discipline, precum matematică, limba română, chimie, biologie și limba engleză nu se mai găsesc profesori de câteva luni bune, aceștia fiind ocupați cu elevii care susțin examenele naționale.

Unii părinți au făcut chiar liste de așteptare, iar din vară, elevii vor începe meditațiile. Chiar și așa, sute de școlari trebuie să se descurce singuri, fără meditații. Conform unui sondaj efectuat de Organizația Salvați Copiii România, aproape 60% dintre elevi fac meditații la cel puțin o materie, după doi ani de pandemie, restricții și cursuri online.

Pandemia a afectat extrem de mult elevii și școala. Se pare că școlarii de abia așteptau să se întoarcă la școală. Părinții cu posibilități financiare au trimis copiii la meditații încă din primul an de pandemie, alții și-au dat seama târziu că pandemia îi va afecta cumplit pe copii.

”După prima lună de școală, ea fiind în clasa a IX-a, fata mea era panicată. Primise doar note de 4, 5 și 6 la mai toate obiectele, în condițiile în care terminase gimnaziul cu medii de 9 și 10. Îmi tot spunea că situația colegilor de clasă e cam aceeași, însă am luat imediat atitudine și am căutat profesori pentru meditații la disciplinele principale, pentru că avem planuri mari pentru facultate. De atunci face pregătire câte două zile de săptămână, iar notele ei au crescut cu 3 puncte și suntem mulțumiți”, explică Maria S., mama unei eleve de la un liceu de top din municipiul Suceava, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Probleme întâlnite la elevii de liceu

Nici elevii de liceu nu au scăpat. De acest tip de probleme au avut parte și ei. mai ales cei care au plecat din școlile gimnaziale bune, dar, realitatea din clasa a IX-a i-a demoralizat complet.

Diferențe foarte mari între mediile din gimnaziu și liceu au fost și înainte de pandemie, mai ales la elevii care veneau din mediul rural și au fost admiși în unitățile de învățământ din mediul urban.

Conform unui sondaj efectuat de Organizația Salvați Copiii România, aproape 60% dintre elevi fac meditații la cel puțin o materie. Asta, din cauza pandemiei, care a restricționat învățământul. Se pare că elevii de clasa a VIII-a petrec cele mai multe ore la medidații, comparativ cu elevii de gimnaziu. Conform rezultatelor sondajului, aproximativ 50% dintre elevi au parcurs materia școlară fără probleme, iar 31% au rămas în urmă.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.