Este pur și simplu șocant ceea ce se întâmplă în unele școli din România. Deși se iau măsuri, se pare că unele lucruri se întâmplă în continuare. Pe lângă agresiuni sexuale și psihice, se pare că unii dascăli își permit și să își bată elevii.

Asta s-a întâmplat la o școală din Botoșani, unde o elevă de numai 11 ani a fost bătută de propria ei învățătoare. Se pare că femeia nu se află la prima abatere cu respectiva elevă. Prima dată s-a  întâmplat în anul 2019. Eleva de 11 ani a fost lovită și trasă de păr de învățătoarea ei. A doua oară s-a întâmplat în anul 2019. De data aceasta, eleva a fost lovită mult mai grav de către cadrul didactic și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Părinții fetei au fost nevoiți să meargă la poliție pentru a depune o plângere pe numele profesoarei. În anul 2019, fetița a avut nevoie de două zile de îngrijiri medicale. Se pare însă că pedeapsa nu este foarte dură. Recent, învățătoarea a fost condamnată pentru purtare abuzivă și este obligată să plătească o amendă penală de 4.500 de lei.

Deși nu există nicio scuză pentru faptul că a dat într-un copil, s-au găsit fel și fel de explicații cu privire la gesturile necontrolate ale femeii. Conform Cancan.ro, femeia a bătut-o pe copilă fiindcă era extrem de neastâmpărată și nu respecta regulamentul unității de învățământ.

Potrivit Antena3.ro, magistrații au găsit-o vinovată pe învățătoare și au condamnat-o. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Botoșani. Deocamdată, sentința nu este una definitivă.

“S-a reţinut şi scuza provocării, ambele incidente având loc sub o puternică stare de tulburare provocată de partea vătămată”, au arătat procurorii.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.