DIICOT a făcut mai multe percheziții, iar patru tineri au fost arestați preventiv. Se pare că aceștia sunt suspectați pentru faptul că vindeau droguri unor elevi în diferite școli din Brașov.

1,5 kilogram de cannabis

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au reţinut pentru 24 de ore şase inculpaţi, într-un dosar vizând trafic de droguri de risc şi de mare risc. Se pare că anchetatorii au descoperit aproximativ 1,5 kilograme de cannabis.

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au percheziționat mai multe domicilii în Brașov și Săcele. Astfel, în urma perchezițiilor, aceștia au descoperit aproximativ 1,5 kg de cannabi, dar și alte droguri precum ketamină, cocaină, MDMA şi substanţe cu efect psihoactiv.

Tineri de 18 și 20 de ani, prinși cu droguri

Conform Poliției Române, se pare că doi tineri în vârstă de 18 și 20 ani au fost prinși cu droguri chiar într-o gară.

“Totodată, cu privire la substanţele psihoactive identificate în posesia persoanelor în cauză, începând cu data de 15 aprilie 2022, în urma modificărilor legislative, incidente acestui domeniu, acestea au fost introduse în categoria drogurilor de mare risc”, a precizat IGPR.

Patru dintre ei au fost arestați preventiv pentru o lună, iar doi dintre ei au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov şi al luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Luna trecută, un scandal uriaș a avut loc și la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Se pare că un student a fost prins cu droguri.

Un student de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu a fost prins cu droguri. AFT a sesizat DIICOT despre faptul că un student din anul II ar avea droguri. Conducerea Academiei a demarat mai multe controale.

CITEȘTE AICI MAI MULTE – Academia Forțelor Terestre din Sibiu: Un student a fost prins cu droguri

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.