Patru studenţi ai Universităţii din Bucureşti au câștigat premiul „Pitch of the year” pentru ideea lor, în finala Innovation Labs, cel mai longeviv program universitar de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice şi mentorat pentru tineri antreprenori, studenţi şi cercetători.

Juridiq

Constănţenii Alexandru Florin Cartoafă (student la Facultatea de Drept), Şenol Frăţilă (student la Facultatea de Matematică şi Informatică), Octavian Constantin Lupu şi Denis Sait (studenţi la Facultatea de Administrare a Afacerilor) au creat aplicația Juridiq ce organizează dosarele avocaţilor.

„Rezolvăm problema timpului pierdut în procese operaţionale care ar fi putut fi automatizare relativ simplu. De exemplu, un avocat poate să aibă 100 de dosare într-un an şi acesta le verifică în mod constant pentru a vedea dacă apar modificări. Pierde o oră sau două pe dosar ceea ce înseamnă 100/200 de ore pe an sau 12-25 de zile lucrătoare”, a declarat Denis Sait, conform adevarul.ro

Aplicația propriu-zisă este sincronizată cu portalul Ministerului Justiţiei, iar în viitor va fi sincronizată şi cu alte portaluri spre a oferi multiple pachete destinate managementului avocaţilor.

Despre studenți

„Eu cu Şenol am copilărit împreună. Alex cu Octavian sunt veri, iar eu cu Alex am fost colegi de liceu. În martie 2021, i-am contactat pentru a realiza un alt proiect, iar în noiembrie a apărut ideea Juridiq. Voiam să participăm la un concurs şi discutam cu Alex că avem nevoie de o idee de afaceri. Mai întâi a plecat de la o glumă referitoare la management, apoi ne-am dat seama că este o idee care poate funcţiona”, povesteşte Denis, conform aceleași surse citate mai sus.  

Proiectul are foarte multă muncă în spate, dar studenții consideră că a meritat fiecare minut.

„A fost multă muncă în spate şi am simţit că a meritat fiecare minut în clipa în care s-a strigat numele proiectului nostru drept echipa câştigătoare a premiului Pitch of the Year. Innovation Labs a fost o experienţă care ne-a pus limitele la încercare, ne-a dat oportunitatea să discutăm cu oameni care au o experienţă bogată şi ne-a ajutat să sudăm mai tare echipa”, a declarat Alexandru Cartoafă.

O variantă beta a aplicaţiei o să fie lansată în zilele următoare pentru a testa piaţa. Deocamdată, nu au avut costuri cu acest proiect deoarece fiecare s-a implicat în funcţie de domeniul la care s-a priceput: Denis se ocupă de partea de business, Octavian de marketing, Şenol (care lucrează şi la o companie de software) de partea tehnică, iar Alex de partea de produs şi de gândirea produsului din punct de vedere juridic.

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.