Dan Șucu, patronul Mobexpert a rămas surprins de ideea de afacere a unor elevi care s-au prezentat la emisiunea “Imperiul Leilor” de la ProTV.

Este vorba despre Raluca Adam și Alexandru Radu, doi elevi care i-au surprins le toți leii cu invenția lor revoluționară. Business-ul care se va numi Smart Dash Kart reprezintă un cărucior de cumpărături inteliget care scanează și cântărește produsele din magazin.

Dan Șucu, cel mai impresionat

Dintre toți leii, Dan Șucu a rămas cel mai impresionat și uimit, fiind și primul care a făcut o ofertă. Smart Dash Kart a pornit de la ideea unui coleg. Tinerii susțin că nimeni nu mai trebuie să stea la cozi imense, deoarece produsele sunt scanate automat, iar plata se va face pe loc prin POS.

Smart Dash Kart a fost o muncă de echipă, pornită de la ideea unui coleg. Cei doi tineri spun că oricine folosește căruciorul lor nu mai trebuie să stea la coadă. Produsele sunt scanate automat, iar plata se poate face pe loc, cu ajutorul unui POS.

Elevii, evident, nu dețin încă o firmă, dar vor ceda 26% din acțiuni pentru 150.000 de euro. Banii vor fi investiți în dezvoltarea unui prototip, pe care să-l prezinte rețelelor de supermarketuri.

470 euro echiparea unui cărucior

Echiparea unui astfel de cărucior costă nu mai puțin de 470 de euro, care este un cost de producție destul de mare, după cum consideră și Dan Șucu.

Patronul Mobexpert le-a oferit o investiție, mai mult un ajutor, pentru a-și putea duce la bun sfârșit proiectul de realizare a 20 de coșuri, gata utilate, pregătite pentru a testa produsul în magazine.

„O să investesc eu în ce va fi nevoie pentru a putea să vă validați ideea asta. Să aveți 20 de coșuri, să aveți și un angajat acolo, permanent, într-un hypermarket care să explice clienților ce pot face cu coșul respectiv. Că nu este suficient doar să îl puneți acolo. Și să încercați să validați ideea asta. După ce veți valida ideea, veți decide mai departe ce vreți să faceți”, le-a spus Dan Șucu.

În afară de Dan Șucu, Cristina Bâtlan și Sebastian Dobrincu îi vor ajuta pe elevi. Vor acoperi jumătate din costurile de realizare a prototipului de coș, dar, le-au promis și ajutor pentru a-și finaliza proiectul.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.