În timp ce dezbaterea privind soluția la împușcăturile din școli continuă, părinții lui Lexi Rubio, una dintre victimele din clasa a IV-a din școala din Uvalde, își spune punctul de vedere: “Bunica i-a spus că o va lua după școală, i-a spus că o iubim și că o vom vedea și o vom lua mai târziu”, a declarat Kimberly Rubio, mama lui Lexi.

Povestea lui Lexi Rubio

Rubio își lua de obicei copiii acasă după ceremonia de premiere de sfârșit de an la școala primară Robb, dar de data aceasta Lexi a rămas la școală.

În decurs de o oră, școala avea să devină scena unei crime, iar Kimberly Rubio nu va mai vedea niciodată zâmbetul fiicei sale.

“Dacă aș putea să mă întorc înapoi, am spune o altă poveste acum. Ar fi stat aici și ar fi spus: ‘Slavă Domnului că s-a întors acasă'”, a declarat Kimberly Rubio.

Felix Rubio, tatăl lui Lexi, este adjunct al șerifului din comitatul Uvalde, el era în afara serviciului în momentul împușcăturilor.

El a mers imediat la școală și s-a îndreptat spre holul din fața clasei fiicei sale, unde atacatorul deschisese deja focul.

“Odată ce l-am văzut deschizând ușa și deschizând focul, mi s-a frânt inima”, a declarat Felix Rubio.

18 copiiși 2 profesori au fost uciși

Până când forțele de ordine l-au eliminat pe trăgător, Lexi și 18 dintre colegii ei de clasă au fost uciși, împreună cu doi profesori.

Soții Rubio nu învinovățesc forțele de ordine pentru cele întâmplate, dar le cer parlamentarilor texani să interzică pușca de tip militar folosită în schimbul de focuri de armă.

“Nu există niciun motiv pentru ca un simplu cetățean obișnuit să aibă aceste tipuri de arme. Pentru ce? Pentru ce ai nevoie de ele? Pur și simplu se tot întâmplă și nimeni nu face nimic”, a declarat Kimberly Rubio.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.