Pandemia și-a spus cuvântul în toate domeniile. Dar, cel mai mult, i-a afectat pe elevi. Mii de copii nu au putut intra online la ore din cauză că nu aveau internet sau nu se puteau conecta. Astfel, aceștia au acumulat foarte multe absențe.

Chiar dacă România are printre cele mai mici prețuri din lume la internet, mii de elevi nu beneficază încă de acest moft, deoarece prioritățile sunt altele pentru părinții care câștigă foarte puțini bani.

Elevii au acumulat sute de absențe

Profesorii le-au pus în catalog sute de absențe, iar din cauza lor, familiile nevoiașe au pierdut ajutorul pe care îl primeau tocmai ca să își trimită copiii la școală.

Spre exemplu, în Maramureș, în jur de 2.000 de elevi au acumulat absențe. Asta s-a întâmplat doar în primul semestru al anului școlar, atunci când aceștia învățau online.

Andrei învață în clasa a doua și a acumulat peste 100 de absențe.

„Am primit tabletă de la școală, dar n-am folosit-o pentru că n-am avut internet. Am ținut-o în dulap. N-am putut să intru la cursuri la profesori și am adunat absențe tot semestrul,” spune băiatul pentru știrileprotv.

Din această cauză, adică a numărului ridicat de absențe pe care le-a acumulat, părinții au pierdut „alocația de susținere”.

„A încercat, dar n-a reușit, dacă n-a avut internet. Am avut și ajutor, dar ni l-a tăiat,” spune tatăl băiatului.

12 mii de elevi care au strâns absențe în primul semestru – Cei mai mulți sunt din Dolj, Suceava, Bacău și Vaslui

Conform Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, la nivelul țării s-au înregistrat 12 mii de elevi care au acumulat sute de absențe doar în primul semestru. Totodată, familiile au pierdut și “alocația de susținere”.

Care este situația absențelor la nivel de județe

DOLJ – 1.275
SUCEAVA – 1.237
BACĂU – 1.014
VASLUI – 947
PRAHOVA – 794
MARAMUREȘ – 770

Din păcate, Ministerul Educației nu face nimic în acest sens și nu vine cu soluții. Foarte mulți elevi și părinți au fost afectați de pandemie, iar autoritățile au stat cu mâinile-n sân.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.