Ultimul studiu World Vision susținut în mediul rural a arătat că vederea copiilor a fost profund afectată de pandemie. Mai mult de 90% dintre parinții care au participat la acest studiu au spus că vederea copiilor lor a fost afectată în ultimii doi ani. World Vision România a anunțat un viitor program de informare menit să testeze acuitățile vizuale ale adulților și copiilor.

Pandemia a constat, pentru toată lumea sau cel puțin majoritatea, în ore întregi petrecute în fața ecranelor, iar acest lucru se resimte asupra ochilor, mai ales în cazul copiilor, care sunt mai predispuși la astfel de probleme.

Câte persoane au probleme cu vederea?

42% dintre parinți spun că probleme de acest fel s-au agravat mult sau foarte mult

  • copiii lor le-au spus des sau foarte des că nu mai văd bine (38.5%);
  • copiii lor le-au spus des sau foarte des că au ochii obosiți (55%).

Câte persoane s-au consultat cu un medic?

Mai mult de 61% dintre parinți au spus că nu au fost niciodată la un medic oftalmolog

  • lipsa banilor (22,5%);
  • distanța prea mare până la medicul oftalmolog (22,5%);
  • lipsa de timp (5,6%);
  • percepția că „dacă copiii nu se plâng, înseamnă că nu au probleme“ (peste 30%).

Organizația a mai declarat că în realitate numărul copiilor cu probleme de vedere este mult mai mare, iar acest lucru se datoreză faptului că parinții nu identifică la timp astfel de probleme.

Fundația a mai spus că pe viitor se vor organiza mai multe sesiuni de informare și testare entru 6000 de copii și adulți din comunitățile din mediul rural.

Miopia (incapacitatea de a vedea obiectele situate la distanță în mod clar), hipermetropia (dificultatea de a vedea clar obiectele situate în apropierea ochiului) și astigmatismul (vederea neclară atât la distanță, cât și în apropiere) sunt afecțiunile principale de care suferă populația contemporană. Asta este mai ales adevărat în cazul miopiei, aproximativ 35% din întreaga populație a lumii suferind de un anumit grad de miopie.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.