Doi profesori din Craiova au fost decorați cu ordinul „Palmes Académiques“. Este vorba despre Managerul Liceului „Voltaire“ din Craiova, Dorina Popi, și profesorul Sorin Fira de la Colegiul Național „Elena Cuza“.

Ce este Ordinul „Palmes Académiques“

La bazele sale, Ordinul Palmelor Academice, în limba franceză Ordre des Palmes académiques, este un ordin de stat acordat de președintele Franței. A fost introdus în 1808 și răsplătește meritele depuse de unele personalități în educație, potrivit Wikipedia.

Sursa Foto – gds.ro

Festivitatea de decernare

Ambasadorul Republicii Franceze în România, Excelența Sa Laurece Auer a oferit această distincție. Profesorii au dat dovadă de implicare în susținerea învățării limbii franceze de către elevii români, iar astfel, au fost decorați cu acest ordin.

Festivitatea a avut loc foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Autoritățile locale au fost prezente, iar distincția a fost acordată chiar înainte de deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba Franceză, care se desfășoară la Craiova, în perioada 18-22 aprilie.

La Craiova se întâmplă lucruri frumoase. De curând, a avut loc chiar o premieră. Nouă elevi craioveni de la „Mircea Eliade” Craiova au reușit să treacă fără probleme de etapele județene ale olimpiadelor. Aceștia s-au calificat la etapa națională. Materiile la care nu au avut nici cea mai mică problemă sunt limba și literatura română, matematică, fizică, informatică și geografie.

CITEȘTE – Elevii școlii „Mircea Eliade” din Craiova sunt răsplătiți pentru rezultatele remarcabile la olimpiadele școlare

În urma perioadei grea din ultimii doi ani, și anume pandemia, copiii s-au bucurat să participe din nou la olimpiade, deoarece concursurile școlare nu s-au mai ținut. Elevii care au transformat pasiunile în performanță sunt: Victor Ungureanu, Darius Grigorescu, Bianca Iana, Rareş Bălună, Alexia Mihaiu, Erik Palfi, Victor Petru Cojocăreanu, Patrik Anghel, Florin Belu.

Aceștia sunt entuziasmați și speră să câștige și următoarea etapă pentru a se putea mândri toată viața.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.