În urma construirii a 28 de case pentru familii nevoiașe, Bogdan Tănasă, un freelancer de 47 de ani, construiește în proximitatea Iașiului, în comuna Popricani, un centru educațional. Clădirea în valoare de 600.000 de euro, obținuți în urma donaților, este deja terminată, iar la începutul următorului an școlar cel puțin o sută de elevi vor învăța aici să fie instalatori, electricieni, strungari sau croitorese și o să mănânce o masă caldă după școală.
Obiectivul clădirii
Conform lui Bogdan totul a fost construit din donații, Casa Share având o susținere inimaginabilă, luând în considerare faptul că este o asociație umanitară organizată într-o comună cu mai puțin de 8000 de locuitori.
Antreprenorul dorește ca centrul educațional să devină un model care în viitor va fi reprodus în toată țara. El dorește ca în incinta clădirii, poziționată lângă școală, copiii să poate avea parte de o masă caldă, de pregătire suplimentară din partea profesorilor și de pregătire pentru mai multe meserii bine plătite de viitor. Mai dorește ca în fața centrului să fie construite mai multe rampe pentru biciclete și skateboarduri plus un loc de joacă.
Meseriile vizate de Bogdan Tănasă
Dorința lui cea mai mare este să scoată familiile vulnerabile din ciclul de sărăcie făcând toate serviciile centrului complet gratuite și învățând generațiile viitoare o meserie. După spusele lui:
„Vom instala aici bancuri de lucru, iar zi de zi copiii vor deprinde o meserie. O să punem mașini de cusut să facem cursuri de creație cu fetele, plite de lipit PPR (polipropilenă, n.r.) ca să învețe să fie instalatori, prize și sisteme electrice să îi învățăm să fie electricieni. Sunt meserii practice, instalatori, electricieni, strungari, pe care nu le fac mulți oameni și care vor fi foarte căutate și bine plătite în România”, spune Bogdan, conform site-ului scoala9.ro.
Astfel de inițiative sunt ce au nevoie zonele rurale dezafectate din România.