Oltenii vin cu elitele! “De vină” este Colegiul Național „Fraţii Buzeşti” din Craiova care a trimis două eleve la olimpiada de biologie și au obținut premii demne de mândrie.

După doi ani de pauză, s-au reluat olimpiadele școlare, care nu s-au mai organizat din cauza pandemiei. Chiar dacă decizia a venit târziu, foarte mulți elevi au fost dornici de afirmare, atât din Craiova, cât și din alte orașe. Este cazul și celor două eleve, Adriana Maria Pîrva, clasa a XI a, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova și Adriana Pirvan care învaţă la o clasă de Ştiinţele Naturii.

Olimpicele din Craiova

Este vorba despre Adriana Maria Pirva, care a obținut Premiu Special și a fost pregătită de către profesorul Genelia Petrescu și de Ana Maria Cojocarul, care a obțiunut premiul III, fiind pregătită de profesorul Camelina Ștefan. Cele două s-au calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Biologie din Armenia.

Adriana spune că biologia este materia care i-a dat încredere deplină, dar chiar și așa, nu știe dacă va participa și anul viitor la olimpiadă, dar este convinsă că va intra la medicină, deoarece se pregătește foarte intens.

„Biologia m-a ajutat să investesc încredere în mine şi să îmi demonstrez că pot face performanţă. Totodată, olimpiada m-a ajutat să învăţ cum să învăţ. Am avut şi emoţii pentru că a fost un pic din scurt organizarea. Eu îmi doream să am mai mult timp pentru învăţat, dar a fost o provocare pentru mine”, a spus Adriana Pirva.

Adriana Pirva

Ana Maria, elevă în clasa a XII- a, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a obţinut Premiul III la Olimpiada Naţională de Biologie și a reuşit să se califice şi în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Biologie din Armenia. Acum, Ana Maria se află la Cluj pentru a se pregăti pentru lot.

„Particip la Olimpiada de Biologie din clasa a VII-a. În fiecare an m-am calificat la naţională, cu excepţia celor doi ani în care a fost pandemia. Premiul de anul acesta este o recompensă a muncii mele şi o nouă experienţă pentru că fac parte pentru prima dată din Lotul României. Cu siguranţă voi avea multe de învăţat din această etapă pentru că facem pregătire cu profesori universitari”, a spus aceasta.

Ana Maria Cojocaru

Ana Maria învață la o clasă de matematică-informatică, dar, spune aceasta, pe viitor ar vrea să opteze pentru medicină și va fi admisă pe baza premiilor de la olimpiadele şcolare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.