Elevii care au ajuns la Timișoara pentru Olimpiada de Limba Ucraineană au avut parte de un tratament regesc față de elevii care au stat în condiții mizere la Olimpiada de Engleză.

Bineînțeles că nu statul român s-a ocupat de organizare, ci un sponsor a avut grijă ca totul să se desfășoare normal, ca într-o țară europeană.

Scandaluri peste scandaluri 

În luna aprilie, la Timișoara, s-au organizat 5 olimpiade naționale. Autoritățile au fost depășite de numărul, aparent, mare de concursuri organizate. Scandalurile nu au întârziat, întreaga presă relatând despre mizeria de la cazare pe care au întâmpinat-o studenții și despre condițiile proaste.

Sursa Foto – expressdebanat

CITEȘTE MAI MULTE AICI – Statul român nu apreciază elevii olimpici – Bătaie de joc la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Dar, de data aceasta, se pare că elevii care au participat la Olimpiada Națională la Limba și Literatura Ucraineană, au avut mare noroc. Datorită unei sponsorizări de 200.000 de lei, făcută de Uniunea Ucrainenilor din România, olimpicii au fost cazați la hotel, au luat masa la restaurant, iar la final au avut parte de o mică excursie în județul Timiș.

CITEȘTE ȘI – Reacția unui profesor și ales local după batjocura de la Olimpiada Naţională de Limba Engleză de la Piteşti

Sursa Foto – expressdebanat

Ce spune Robert Avram, președinte al Consiliului Național al Elevilor despre condițiile mizere de la Olimpiade

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Thestudent.ro, l-am întrebat pe Robert ce părere are despre condițiile mizere de la Olimpiade de anul acesta.

„Chiar acum câteva zile am avut o poziție publică pe marginea acestui subiect și am spus, inclusiv atunci, că este inadmisibil ca elevii olimpici și profesorii lor să fie întâmpinați de condiții, de foarte multe ori mizere, care nu pot atinge nici măcar un minim standard de calitate. În județele în care reclamațiile se confirmă, participanții au devenit victimele unor decizii manageriale și logistice nefundamentate și total eronate, fapt pentru care am solicitat Ministerului Educației să analizeze cu atenție modul în care s-au desfășurat și se desfășoară toate etapele naționale ale competițiilor școlare la acest moment și, acolo unde derapajele de la normele de bază de organizare ale unor evenimente de o asemenea amploare sunt probate, să fie aplicate sancțiuni corespunzătoare, astfel încât pe viitor să nu ne mai lovim de asemenea probleme,” este de părere Robert.

VEZI INTERVIUL COMPLET AICI – EXCLUSIV. Interviu cu Robert Avram, președinte al Consiliului Național al Elevilor – Ce ar face dacă ar fi Ministrul Educației

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.