Anul acesta, în perioada 27 aprilie – 1 mai, la Iași se va organiza Olimpiada Naţională de Religie Catolică, unde vor participa sute de elevi.

Aceasta se va organiza sub conducerea Ministerului Educației, în parteneriat cu diverse instituții civile și religioase.

150 de elevi participanți

În jur de 200 de profesori și elevi vor fi prezenți la Iași pentru a participa la Olimpiada Națională de Religie Catolică. Evenimentul este un demers educațional destinat elevilor care au demonstrat lucruri mărețe în competițiile anterioare ale acestei Olimpiade.

Cei aproximativ 150 de elevi care s-au calificat în această etapă, vor fi prezenți la Iași, pe data de 27 aprilie 2022, adică mâine, unde vor concura a una dintre cele două secţiuni ale olimpiadei: religie – clasele V-XII sau colegii/licee teologice – clasele IX-XII. Această olimpiadă este organizată pentru elevii vorbitori de Limba română.

Festivitatea de deschidere

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 16:30, pe data de 27 aprilie, în sala Voievozi a Palatului Culturii din Iaşi. La acest eveniment vor participa reprezentanți din Ministerul Educației, dar și oficialităţi civile şi religioase.

În Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, la ora 18:00, se va celebra o Sfântă Liturghie solemnă. Concursul se va desfășura în ziua de joi, 28 aprilie, la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi. De altfe, acolo va avea loc și festivitatea de premiere, care se va ține sâmbătă 30 aprilie, la ora 10:30. Până atunci, elevii și profesorii prezenți la Iași vor vizita Iașul și vor avea parte de multe programe diverse și recreative.

Anul acesta, Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă se va ține la Sibiu și se va organiza tot în aceeași perioadă ca Olimpiada Naţională de Religie Catolică.

,,Este o onoare pentru noi să fim gazdele participanților la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, clasele IX – XII. Tuturor elevilor olimpici la Religie care vor fi prezenți la Sibiu, le urez mult succes, iar rezultatele lor să fie pe măsura muncii depuse. Ne dorim ca această competiție la care vor participa să reprezinte un moment de adevărată bucurie, de îmbogățire intelectuală și duhovnicească”, a transmis prof. Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General al ISJ Sibiu.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.