O școală din Lehi a suspendat o profesoară care predă la clasa a patra și se identifică ca fiind lesbiană, după ce a apărut o înregistrare video în care educatoarea discută cu foști elevi, iar un oficial al școlii consideră că sunt discuții “nepotrivite”.

Profesor suspendat

Elevii, acum în clasa a cincea, “vin să mă viziteze aproape în fiecare zi după ore și mulți dintre ei sunt gay, pentru că eu sunt lesbiană. Și-au dat seama și astfel am devenit refugiul lor”, spune educatoarea în videoclipul de mai jos.

Mark Ursic, directorul executiv al Renaissance Academy, a declarat luni, că școala a luat cunoștință videoclipul postat vineri pe rețelele de socializare.

“În videoclip, profesorul descrie mai multe conversații nepotrivite cu foști elevi. Angajatul a fost plasat în concediu administrativ în așteptarea unei investigații amănunțite. Se așteaptă ca profesorii noștri să se comporte profesionist. Comportamentul neprofesionist, care încalcă codul de stat sau care încalcă încrederea acordată de familiile de la Renaissance Academy nu va fi tolerat”, a declarat Ursic.

Renaissance Academy deservește aproximativ 750 de studenți. Potrivit bazei de date a Consiliului de licențiere a statului Utah, educatoarea a fost autorizată să predea în Utah din 2019.

În videoclip, profesorul spune: “Sunt atât de fericită că își dau seama cine sunt și că sunt fericiți cu cine sunt. Dar, nu mi-aș putea imagina niciodată să fiu în clasa a cincea spunând aceste lucruri cu voce tare, chiar dacă știu că toți sunt în regulă cu asta!”

Opinii politice la școală

La începutul anului școlar, o profesoară de științe de la Lehi High School a fost pe prima pagină a ziarelor după ce a ieșit la iveală o înregistrare video realizată cu telefonul mobil în care educatoarea își exprima opiniile politice în fața elevilor din clasă în prima zi de școală.

În înregistrarea video, aparent filmată pe ascuns de un elev, profesoara a folosit înjurături, și-a exprimat epuizarea față de pandemie și le-a spus elevilor săi că nu trebuie să creadă ceea ce cred părinții lor, deoarece “majoritatea părinților voștri sunt mai proști decât voi”.

De asemenea, le-a spus elevilor că dacă nu cred în schimbările climatice, ar trebui “să plece naibii de aici”.

Oficialii districtului școlar Alpine au declarat într-un comunicat că, acel comportament educatoarei veterane a fost “nepotrivit și nu reflectă comportamentul profesional și decorul pe care îl așteptăm de la profesorii noștri și nu va fi tolerat”.

Profesorul nu mai lucrează pentru districtul școlar, deși nu a fost specificat la momentul respectiv dacă educatorul a demisionat sau a fost concediat.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.