Școala Roeper este cea mai veche școală pentru copii talentați din țară. Însă, școala se confruntă cu un val de controverse după ce elevii au primit o temă intitulată “o introducere în primate”, iar pe listă era trecută fotografia fostului președinte Barack Obama.

Barack Obama și maimuța

Tema a fost repartizată în clasa de biologie a liceului la începutul acestei luni. Școala privată din Birmingham se mândrește cu diversitatea și cu o educație alternativă, care costă până la 30.000 de dolari în fiecare an.

Dar luna aceasta, programa școlară distribuită elevilor îi instruia pe aceștia să aleagă dintr-o galerie de fotografii etichetate ca fiind maimuțe și lemuri. Iar acolo, în al doilea rând, se află fostul președinte Barack Obama.
FOX 2 a obținut o fotografie a temei școlare de la o persoană care a fost îngrozită de mesajele rasiste, care au venit din partea unui profesor.
Marți, un purtător de cuvânt al Școlii Roeper a trimis o declarație sursei citate cu contextul despre fișa de lucru, care sună astfel:
“Suntem conștienți de lecția învățată și continuăm să analizăm incidentul. Nu furnizăm informații suplimentare din respect pentru intimitatea membrilor comunității noastre.”

Fotografia nu aparținea liceului

Cu toate acestea, sursa citată a obținut, de asemenea, scrisoarea trimisă părinților, în care se explica faptul că fișa de lucru a fost luată de pe site-ul unei “universități foarte apreciate” și repartizată la o clasă de biologie de liceu.
“În numele conducerii școlii Roeper, aș dori să recunosc ofensa rasială deranjantă care se află în această fișă de lucru și regret sincer utilizarea ei și răul pe care l-a cauzat”.
Școala oferă consiliere elevilor afectați de această temă și va continua să instruiască personalul pentru a educa cu privire la prejudecățile rasiale în clasă.
De asemenea, în scrisoare se precizează că profesorul și-a asumat responsabilitatea și recunoaște că nu a verificat în mod corespunzător resursa. Acesta nu a precizat de unde anume a fost obținută fotografia.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.