O școală gimnazială din Kentucky este sub tirul focului după ce le-a dat elevilor o temă în care li se cere să convingă un prieten, ipotetic “care se luptă cu homosexualitatea” să își schimbe orientarea sexuală.

Temă pentru acasă 

Tema pentru acasă făcea parte dintr-un curs opțional de Religie la Academia Creștină din Louisville și includea sugestii precum “homosexualitatea nu le va aduce satisfacție” și faptul că “îi iubești chiar dacă nu ești de acord cu stilul lor de viață”.

Școala a declarat pentru Louisville Courier-Journal că tema pentru acasă făcea “parte dintr-o unitate de studiu care discută despre “Ce sunt oamenii și unde se află identitatea lor?”” și a susținut că “în context, era vorba despre cum o persoană ar putea discuta homosexualitatea cu un prieten dintr-o perspectivă biblică, cu compasiune și dragoste”.

O școală suspendă o profesoară după ce a apărut o înregistrare video care descrie „conversații nepotrivite” cu elevii

De curând, o școală din Lehi a suspendat o profesoară care predă la clasa a patra și se identifică ca fiind lesbiană, după ce a apărut o înregistrare video în care educatoarea discută cu foști elevi, iar un oficial al școlii consideră că sunt discuții „nepotrivite”.

Mark Ursic, directorul executiv al Renaissance Academy, a declarat luni, că școala a luat cunoștință videoclipul postat vineri pe rețelele de socializare și va lua măsuri.

„În videoclip, profesorul descrie mai multe conversații nepotrivite cu foști elevi. Angajatul a fost plasat în concediu administrativ în așteptarea unei investigații amănunțite. Se așteaptă ca profesorii noștri să se comporte profesionist. Comportamentul neprofesionist, care încalcă codul de stat sau care încalcă încrederea acordată de familiile de la Renaissance Academy nu va fi tolerat”, a declarat Ursic.

CITEȘTE ÎNTREAGA POVESTE AICI – O școală suspendă o profesoară după ce a apărut o înregistrare video care descrie „conversații nepotrivite” cu elevii

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.