O școală din Perieți, județul Olt a luat foc în această dimineață în jurul orei 7.

„Incendiul se manifestă la acoperiş, cu degajări de fum, fără posibilităţi de propagare. În şcoală nu se aflau elevi“, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Elevii nu se aflau în clase

Din fericire, se pare că elevii nu se aflau în clase în momentul izbucnirii incendiului. Fumul a fost observat chiar cu puțin timp înainte ca aceștia să intre la cursuri.

Pompierii au stins focul imediat 

Echipa de pompieri s-a mobilizat foarte repede și a reușit să stingă focul în numai 40 de minute. Incendiul se pare că a izbucnit la acoperişul anexei în care se află centrala termică. O suprafață de 12 metri pătrați a fost afectată.

Care a fost cauza incendiului

Principala cauză a incendiului se pare că a fost coșul prin care ieșea fumul. Nu a fost izolat corespunzător, iar astfel s-a ajuns la această situația, care din fericire, nu a provocat victime.

Chiar luna trecută, în martie, tot o școală din Olt, din comuna Rusănești a rămas fără acoperiș în urma unui incendiu care a izbucnit în urma unui scurt circuit electric în încăperea unde se afla centrala termică. În jur de 7 ore a durat până când pompierii au stins incendiul.

„Totul a fost în regulă ieri, s-a făcut curat de la 12,30 până la 13,30, foc în centrală n-a fost, în priză n-a fost ceva, că n-avem consumatoare… Pur şi simplu, pe la 10,30 seara cineva a sesizat că ieşea fum din acoperiş. Au venit pompierii, dumnealor or să spună cauza“, declara  pentru „Adevărul“ directorul şcolii.

„Echipaje din cadrul Gărzii Stoeneşti, Detaşamentului Caracal şi Gărzii Vişina, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni, au intervenit noaptea trecută, în comuna Rusăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Şcoala Gimnazială Nr. 1. La locul evenimentului au acţionat peste 30 de pompieri, militari şi civili, cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, două autospeciale pentru primă intervenţie şi două cisterne cu capacitate de 20.000 de litri.”, anunța ISU Olt la momentul respectiv.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.