Din nou o școală care are datorii neplătite. De data aceasta, datoriile datează din 2008, iar în jur de 100 de copii riscă rămână fără educație.

Fără școală

Primăria are o datorie din 2008, iar 100 de copii riscă să nu mai aibă unde merge la şcoală din această cauză. Toată povestea halucinantă se petrece în Golăieşti, Iaşi, unde autoritatea a fost executată silit pentru că nu a plătit încă o lucrare din 2008. De atlfel, printre bunurile pe care s-au pus sechestru se numără și căminul cultural unde elevii merg la ore.

Executor judecătoresc: Sunt obligat ca în momentul în care creditorul spune: “vreau banii”, să fac toate demersurile. 

PrimarŞtiţi, aici învaţă copii. 

Executor judecătoresc: Cu atât mai mult trebuie achitat. Ca să salvăm copii. 

Transcriptul de mai sus reprezintă negocierea dintre primarul de la Golăiești și executorul judecătoresc. Se pare că datoria neplătită este de 35.000 de lei, iar, penalitățile au umflat factura care acum este de 600.000 de lei. Astfel că, s-a pus sechestru chiar și pe căminul cultural unde învaţă cei 100 de elevi din localitate.

Primarul spune că într-o săptămână sau două trebuie să scoate copiii din cămin. Așadar, aceștia nu vor mai avea unde să învețe.

Primăria nu poate achita datoria

Se pare că edilul spune că aceste datorii sunt “moștenite” de la vechii primari. Spre exemplu, mai există o factură pe care primăria trebuia să o achite în 2016 de aproximativ 600 de lei, dar, pentru neplată, acum instituția trebuie să scoată din conturi peste 12.000 de lei.

Părinții sunt cei mai revoltați pentru că nu au bani pentru a-și trimite copii să învețe și în altă parte, la o altă școală.

Se pare că, în prezent, primăria are în jur de 39 de dosare cu facturi neplătite și mai multe împrumuturi pe care trebuie să le rezolve cât mai curând posibil.

Nu este singurul caz de acest gen care s-a petrecut în ultimul timp în România. De curând, O primărie din Vâlcea a fost executată silit, deoarece avea datorii la lăutari.

CITEȘTE ÎNTREAGA POVESTE AICI – O primărie din Vâlcea, executată silit – Are datorii la o trupă de lăutari și va vinde autobuzele şcolare

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.