Supraviețuitorul masacrului din Texas, Samuel Salinas, în vârstă de 10 ani, a povestit că s-a aflat față în față cu atacatorul care îi teroriza școala. “O să muriți cu toții”, le-a spus atacatorul copiilor din clasa sa înainte de a deschide focul.

Masacrul din Texas

“Exercițiile de apărare” sunt ceva obișnuit în școlile americane. Elevii, profesorii și personalul de securitate trebuie să participe la acest exercițiu de antrenament de siguranță pentru a se pregăti pentru eventualitatea în care un trăgător ar da buzna în campus. În acea zi nefericită, când focurile de armă au răsunat pe hol, profesorul de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, știa că nu era un exercițiu.

Profesoara, care a dorit să rămână anonimă, a declarat pentru NBC News că a strigat la elevi să se bage sub băncile lor, în timp ce se grăbea să încuie ușa clasei. După ani de exerciții, ea și elevii ei s-au aflat într-o situație de viață și de moarte adevărată și au știut ce trebuie să facă. Acest lucru nu a făcut ca experiența să fie mai puțin terifiantă, a spus ea.

“Ei știau că nu era un exercițiu. Știam că trebuie să facem liniște, altfel ne dădeam de gol”, a spus profesoara.

Experiență îngrozitoare

În timp ce se adăposteau în tăcere pe loc, au putut auzi plânsetele copiilor răniți din camerele din apropiere, își amintește profesorul. Unii elevi din propria clasă au început să plângă, iar ea a încercat să îi consoleze fără să vorbească. În cele din urmă, a venit poliția și toată lumea a fost evacuată. Au fost “cele mai lungi 35 de minute din viața mea”, a adăugat ea.

În timp ce toți cei din clasa ei au scăpat nevătămați, alții nu au fost la fel de norocoși. Cel puțin 19 copii și doi profesori au fost uciși de atacator, identificat ulterior ca fiind Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani.

Samuel Salinas, în vârstă de 10 ani, a declarat pentru ABC News că s-a aflat față în față cu pistolarul care îi teroriza școala. “O să muriți cu toții”, le-a spus trăgătorul copiilor din clasa sa înainte de a deschide focul.

“L-a împușcat pe profesorul meu și apoi i-a împușcat pe copii. Cred că mă viza pe mine”, a declarat Salinas, care s-a ales cu fragmente de gloanțe în picior.

Supraviețuitorul Edward Timothy și-a amintit cum focurile de armă păreau să sune ca niște artificii care explodează. El a declarat pentru CNN că el și prietenii săi au fost în siguranță pentru că “am exersat”. Copilul de opt ani a spus că acum îi este frică de arme și de faptul că cineva îl împușcă.

Alți supraviețuitori ai atacului au spus că s-au prefăcut că sunt morți în timp ce așteptau ajutor. Miah Cerrillo, în vârstă de 11 ani, a declarat pentru CNN că a folosit sângele unui prieten pentru a părea moartă.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.