O profesoară de matematică urmează să lase corigentă mai bine de 30% din clasă. Părinții sunt nemulțumiți și consideră că odraslele lor sunt nedreptățite.

Părinții sunt nemulțumiți

Părinții copiilor sunt foarte nemulțumiți de această decizie și consideră că profesoara de matematică lasă un număr prea mare de corigenți. Automat, aceștia nu pot intra nici în BAC și vor strica și reputația școlii.

„Am înțeles că se merge pe o strategie, nu o să îi bage în BAC pentru că ei vor să îi lase corigenți ca școala să nu aibă o reputație proastă. Chiar doamna dirigintă mi-a spus la telefon aceste lucruri. Am fost la școală și am încercat să ne înțelegem omenește. Mi-a spus în față că îl lasă corigent, și că nu numai pe el. Eu am scris pe grupul de părinți ce mi s-a spus la școală și doi părinți mi-au scris în privat. După două minunte doamna dirigintă m-a sunat că de ce îi fac asta, că ea mai are un an până iese la pensie”, spune una dintre mamele elevilor, potrivit Ora de Sibiu.

O altă mamă spune că este o clasă foarte bună, iar copiii sunt buni la multe alte materii. Aceasta afirmă că băiatul ei este al doilea pe clasă ca medie, dar corigent la matematică, din păcate. Mama povestește cum profesoara i-a dat 3 băiatului său, iar profesoara la care face meditații i-a acordat 5,50. Sesizând aceste aspecte, profesoara i-a transmis că fiecare cadru didactic face notarea în felul său.

Reacția directorului Colegiului Tehnic Energetic

Se pare că directorul Colegiului Tehnic Energetic, Vasile Volosciuc știe despre acest mic scandal. În trecut, spune acesta au mai existat discuții aprinse. Acesta a mai spus faptul că va lua măsuri dacă va constata că au fost încălcate regulile.

Acesta mai spune că anul trecut, profesoara care a fost suplinitoare nu a avut cerințe mari de la această clasă, doar că, doamna profesoară de acum a ridicat ștacheta. Domnul Vasile spune că a văzut personal câteva teste de matematică și nu a constatat nimic ieșit din comun.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.