Senatorul de stat din Texas, Roland Gutierrez a ridicat joi întrebări într-o conferință de presă cu privire dacă informațiile despre apelurile la 911 din interiorul școlii elementare Robb au fost transmise în mod corespunzător către respondenții de la locul tragediei.

Firul apelului de urgență din cazul Uvalde, Texas

Gutierrez a spus că a vorbit cu agenția care reglementează apelurile la 911, Comisia pentru comunicații de urgență de stat, și i s-a spus că apelurile la 911 au fost gestionate și transmise forțelor de poliție a orașului la fața locului. Cu toate acestea, ceea ce este neclar este dacă această informație a fost transmisă șefului de poliție a districtului școlar, care a fost comandantul incidentului la fața locului.

„Au fost trsnsmise către un ofițer de poliție Uvalde și agenția de stat cu care am vorbit nu mi-a spus cine este”, a spus Gutierrez.

Gutierrez a mai spus că vrea să afle mai multe despre ce s-a întâmplat la școală în acea zi.

„Vreau să știu unde erau polițiștii în acea cameră. Vreau să știu câți dintre polițiștii mei erau acolo, câți polițiști de stat erau acolo. Vreau să știu câți polițiști de stat erau afară. Vreau să știu câți ofițeri federali au stat înăuntru timp de 19 minute. Vreau să știu exact cine a răspuns la apelurile de la 911,” a spus Gutierrez reporterilor.

CNN a contactat Comisia pentru Comunicații de Urgență de Stat, Poliția Uvalde și Districtul Școlar Independent Consolidat Uvalde pentru a comenta declarațiile lui Gutierrez.

Senatorul de stat a mai spus că colonelul Steven McCraw al Departamentului de Siguranță Publică din Texas i-a spus că va primi informații despre identitățile celor 19 ofițeri care se aflau pe hol în afara sălii de clasă în care a fost localizat trăgatorul, vineri. Gutierrez a promis că va împărtăși această informație cu presa odată ce va fi primită.

„Vă îndemn, să nu permiteți acestor oameni să se ascundă în spatele unei investigații a procurorului districtual în chestiuni procedurale. Nu permiteți nimănui, nu permiteți acestui guvernator să se ascundă în spatele procurorului local cu privire la aceste eșecuri procedurale, la aceste eșecuri de politică, în temeiul prevederilor legale”, a îndemnat senatorul de stat. Au fost foarte multe eșecuri aici”, a spus el.

Ultimul apel al unei profesoare către soțul ei

În cele 77 de minute de vărsare de sânge la școala primară din Texas, profesoara Eva Mireles și-a petrecut câteva dintre ultimele clipe la telefon cu soțul ei, spunându-i că este pe moarte, a declarat judecătorul din comitatul Uvalde, Bill Mitchell, pentru The New York Times, după ce a fost informat de adjuncții șerifului.

Dar soțul lui Mireles, ofițerul de poliție din districtul școlar Ruben Ruiz, nu a reușit să-și salveze soția și nici alte 20 de victime masacrate la școala elementară Robb.

Ruiz a fost printre alți mulți ofițeri de aplicare a legii care au răspuns școlii în timpul acelui atac.

“Ea era în sala de clasă, iar el afară. Este terifiant”, a declarat Mitchell pentru Times miercuri.

În Texas, judecătorii de comitat sunt executivul și oficialul de vârf al comitatului.

Mitchell a spus că nu știe exact cuvintele schimbate între profesor și ofițerul de poliție din districtul școlar. Dar mesajul de bază a fost devastator.

„Era afară și-și ascult soția spunând că este pe moarte”, a spus Mitchell pentru Times.

El a spus că nu știe dacă Ruiz a transmis detalii despre apelul său telefonic cu soția sa lui Arredondo, care a fost comandantul incidentului în timpul masacrului.

Directorul Departamentului de Siguranță Publică din Texas a spus că comandantul incidentului credea că nu mai era o situație de agresiune activă, ci un scenariu de persoană baricadată. Nu este clar de ce.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.