Caz halucinant în Vâlcea! O primărie este nevoită să vândă autobuzele şcolare, deoarece are datorii la o trupă de lăutari din Satu Mare.

UPDATE – Elevii au scăpat – Primăria din Vâlcea nu mai vinde autobuzele școlare pentru a-și achita datoriile la lăutari

Executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare

O primărie din județul Vâlcea, mai exact, primăria comunei Suteşti va fi executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare, care a cântat în urmă cu 9 ani, mai exact în anul 2013, în cadrul unei sărbători a localității. Nici până acum primăria nu i-a plătit pe lăutari, astfel, pentru a-și putea achita datoriile, au fost scoase la licitație inclusiv cele două microbuze şcolare din localitate, care deservesc 140 de elevi.

Procesul s-a terminat în 2019, iar plăți s-au tot făcut către trupa respectivă. Dar, se pare că artiștii vor toți banii deodată, astfel că, executorul a scos la licitație mai multe bunuri ale primăriei.

Situație jenantă – Datorie de 25.000 de lei

Se pare că datoria inițială către această trupă este de 25.000 de lei, potrivit primarului Alin Dumbravă. Acum, această datorie a ajuns la 525.000 de lei, deoarece artiștii au avut prevăzut în contract penalități foarte mari, imense.

Astfel că, primăria va fi nevoită să vândă foarte multe lucruri, printre care și autobuzele elevilor. Situația este și mai gravă de atât, deoarece, primarul a transmis că nu le mai poate asigura elevilor transport după ce microbuzele vor fi vândute. Peste 100 de copii se pare că vor trebuie să meargă pe jos.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria“, a declarat primarul din Suteşti.

Comuna Sutești are o populație de aproximativ 2.000 de locuitori și un buget anual care nu depășește 2,5 milioane de lei. Este situată într-o zonă viticolă, aproape de municipiul Drăgășani.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.