Oana Diaga, învățătoarea în vârstă de 27 de ani, duce tradițiile românești mai departe. Tânăra le predă celor mici dansuri populare, dar îi învață și lucruri despre folclorul românesc.

Povestea învățătoarei de numai 27 ani

Oana este profesor la învățământul primar, în școala din Mera, județul Vrancea. Se află la începutul carierei didactice, deoarece are doar 27 de ani. Dar, în doar cei trei ani de când predă, aceasta a dat dovadă de o experiență ieșită din comun. Folosește metode prin care elevii săi sunt foarte fericiți.

„Cred că până acum nu am avut suficient curaj şi încredere în mine ca să fac asta. După ce am urmat cursurile Teach for Romania, am înţeles că nu îmi trebuie nimic special ca să fac asta, ci trebuie pur şi simplu să o fac“, spune Oana.

Deși a luat prima examenul de titularizare, aceasta ales să predea la Mera, deși ar fi putut alege orice altă școală din județul Vrancea. Dar, aceasta spune că acolo simte că îi este locul. Localitatea este o comunitate defavorizată, unde îi convinge pe elevi să vină la școală și să învețe carte. Aceasta a absolvit Liceul Pedagogic din Focşani, iar apoi a urmat Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Iniţial, drumul său în viaţă a fost cu totul altul.

Dansuri populare

15 ani, aceasta a făcut parte din ansamblul de dansuri populare Țara Vrancei din Focșani. Aceasta a fost solistă și dansatoare. Deoarece simțea atât de mult că ceva lipsește, a hotărât să devină profesor.

„Mi-am dorit foarte mult să devin profesor, mai ales în mediile vulnerabile, unde copiii au nevoie foarte mare nevoie de educaţie. Viaţa m-a dus exact acolo“, mărturiseşte dascălul pentru Adevărul. 

Sursa Foto – adevărul.ro

După ce a reușit să intre în învățământ, aceasta a ales metode inedite de a-i educa pe copii: prin joacă. De asemenea, aceasta a luat cursuri de la Teach for Romania, o organizaţie care formează profesori şi îi trimite în zonele defavorizate ale ţării.

De asemenea, pe lângă diferitele metode pe care îi ajută pe copii să învețe și să se bucure de școală, aceasta le predă și dansuri populare, dar îi învață și despre tradițiile românești, lucru mai rar întâlnit în școlile din România.

Regăsim astfel de povești din ce în ce mai des la noi în România. Am scris aici despre o poveste asemănătoare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.