Vești bune pentru grădinița din Teiș, județul Olt. Copiii se pot bucura de mai multe locuri de joacă cât și de echipamentele noi atractive.
Se pare că de câțiva ani încoace România a început să investească în educație. Cu pași mici, dar hotărâți, majoritatea instituțiilor de învățământ din județele nefavorizate au început să fie renovate și readuse la viață pentru elevi.
Asta s-a întâmplat și cu Grădinița Teiș.
Primarul Cătălin Rotea anunță finalizarea proiectului
“Începând de astăzi, copiii din cartierul Teiș se pot bucura de un nou loc de joacă, dotat cu echipamente atractive pentru cei mici, care să-i capteze și să-i determine să petreacă mai mult timp făcând mișcare, în aer liber.
De asemenea, atât terenul de sport precum și spațiile interioare ale Grădiniței au fost modernizate, astfel încât ele să corespundă cerințelor actuale din punct de vedere al siguranței și să asigure îndeplinirea unui act educațional de calitate.
Finalizarea proiectelor din educație este un prilej de bucurie pentru noi, pentru că orice investiție, făcută în beneficiul copiiilor noștri, este o investiție în viitor, iar în următorii ani așa vor arăta toate unitățile de învățământ din orașul Balș, inclusiv în cartierele Vîrtina și Romana,” notează Cătălin Rotea pe pagina sa de Facebook.
Licitațiile curg în mai toate orașele pentru modernizarea școlilor și a grădinițelor.
Finanțări din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
Uniunea Europeană a hotărât să realizeze un instrument financiar temporar #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro. Acest proiect este separat de bugetul pe termen lung de care dispune Uniunea.
Scopul principal al proiectului este de a oferi sprijin statelor din bloc pentru a trece peste criza provocată de COVID-19 și consecințele economice. Mecanism de redresare și reziliență (MRR) este pilonul principal al #NextGenerationEU și are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro.
Banii pe care îi va primi țara noastră se apropie de suma de 14,248 miliarde sub formă de grant și în jur de 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.