La câteva minute înainte de a susține prima probă a bacalaureatului, Noémie a s-a confruntat cu o problemă. Eleva de liceu a fost obligată de directorul liceului Alexandre-Ribot, din Saint-Omer, să se schimbe, deoarece purta o ținută considerată “indecentă”.

“De ce suntem încă maltratați?”

Ținuta ei în cauză: mini-shorts cu colanți cu găuri din plasă și un top tăiat înainte de buric. Ținuta este considerată contrară regulamentului de către unii profesori care au alertat conducerea instituției. Imediat după pauza de prânz, Noémie este chemată apoi la directorul instituției, Alain Prévost. Acesta din urmă îi sună pe părinții săi spunându-le să îi aducă tinerei fete haine noi pentru ca aceasta să se poată schimba înainte de a susține testul de specialitate.

“Ținuta mea nu a fost deloc extravagantă”

Cu treizeci de minute înainte de examen, Noémie este nevoită să se schimbe în toaleta instituției sale. “Ținuta mea nu era nimic extravagant”, mărturisește ea pentru “La Voix du Nord”, considerând în același timp că “conducerea se îndrumă după studenții cu stiluri originale”.

La rândul său, directorul de școală își justifică decizia prin “aplicarea regulamentului de procedură”, subliniind atitudinea “provocatoare” a lui Noémie, potrivit acestuia. “În niciun moment nu am amenințat-o cu faptul că nu va putea să treacă examenul de bacalaureat “adaugă Alain Prévost.

Potrivit “La Voix du Nord”, în septembrie 2020, mai multe liceene din această unitate se îmbrăcaseră intenționat în fuste, rochii sau bluze decoltate. Ele și-au arătat susținerea pentru fetele de la liceul Branly din Boulogne-sur-Mer care au fost supuse unor reflecții sexiste.

Astfel de situații se întâmplă și în România, dar aici profesorii sunt mai îngăduitori. Până la urmă, ar trebuie păstrată o limită a bunului simț și din punct de vedere al îmbrăcămintei, doar se suține un examen, nu se vine la club. Dar, dacă fata chiar știa cu ce se “mănâncă materiile” la care dădea examen, probabil că era relaxată și conta mai multe ce are în cap. Adevărul este undeva la mijloc.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.