Perfomanță uluitoare pentru o elevă de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău. Rianna Fundulea a fost admisă cu bursă de studii în SUA.

Programul FLEX și Rianna

Rianna este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău. În acesta an, Rianna a aplicat pentru o bursă în programul FLEX, care este dezvoltat de Departamentul de Stat al Statelor Unite și destinat elevilor din toate țările din Asia și Europa.

Pentru anul școlar 2022-2023, America a alocat 30 de locuri pentru elevii care urmează să studieze un an în SUA. Rianna este unul dintre cei 30 de elevi români admiși, dintre cei peste 2000 de elevi aplicanți.

„Eu am aplicat pentru această bursă în septembrie anul trecut. În decembrie am primit primul rezultat, că sunt semifinalistă după care a urmat un test în limba engleză, un interviu plus trei eseuri online cu ei, plus foarte multe acte de întocmit și vize medicale”, a spus Rianna Fundulea pentru deșteptarea.

O elevă de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, performanță uluitoare - A fost admisă cu bursă de studii în SUA
Sursa Foto – desteptarea

Mai mulți elevi din Bacău au aplicat pentru programul din SUA

Rianna spune că mai mulți elevi din Bacău au aplicat pentru acest program, foarte mulți fiind din liceu de la ea. În următoarea rundă, au trecut ea, o colegă și o elevă de la altă clasă, iar, runda finală a fost câștigată de Rianna. Visul ei a devenit realitate, spune ea.

Momenta, nu s-a stabilit în ce stat va merge și nici la ce familie va locui, deoarece acolo va fi în plasament și va urma cursurile unui liceu din localitatea respectivă. Tânăra va pleca în august. Cazarea și masa este acoperită de stat și va mai primi 125 de dolari lunar, asigurare medicală, de zbor, viză și tot ce mai are nevoie. Acolo va studia clasa a XI-a, după care se va întoarce pentru a se pregăti de BAC.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.