Caz șocant la Botoșani! O fetiță de numai 13 ani a ajuns în comă alcoolică la spital, deoarece s-a îmbătat la zilele orașului.

A fost internată la secția de neuropsihiatrie

Potrivit medicilor, minora a fost internată la secția de neuropsihiatrie, după ce a băut pânâ a intrat în comă alcoolică. A fost diagnosticată cu intoxicație alcoolică acută și tulburări comportamentale.

Se pare că nu este un caz unic. Conform medicilor din Botoșani, în fiecare săptămână vin la spital doi sau trei tineri din cauza consumului de băuturi alcoolice. Astfel de lucrui se întâmplă din cauza că acești copii provin din familii dezorganizate, iar minorii nu sunt supravegheați de părinți și nu au parte de nicio susținere din partea familiei, iar astfel, devin foarte vulnerabili.

Iar, de cele mai multe ori, copiii găsesc cad în patima alcoolului și a drogulilor.

Consumul de alcool, țigări și alimente nesănătoase a crescut în pandemie

Un sondaj realizat de organizaţia de tineret Starea Naţiunii Studenţeşti, demonstrează următoarele: Consumul de alcool, țigări și alimente nesănătoase a crescut în pandemie în rândul tinerilor studenți.

O statistică foarte îngrijorătoare, din păcate. Se lângă consumul excesiv de alcool, țigări și alimente nesănătoase, se pare că în timpul pandemiei, a crescut foarte mult și stresul în rândul studenților, din cauza „mormanului” de fake news-uri. Studenţii sunt de părere că problema cea mai mare a generaţiei lor o constituie nepotismul şi favorizarea celor cu relaţii, iar acest lucru este adevărat. În România există foarte multe “pile”, iar dacă nu cunoști pe cineva, nu poți ajunge prea departe.

„Concluziile sondajului ne oferă imaginea unei generaţii ambiţioase, pasionate, antreprenoriale, dar al cărei progres este frânat de creşterea tot mai accentuată a problemelor de sănătate mintală, abuz de alcool, ţigări şi alimente, precum şi a diferite fenomene cu care se confruntă în societate (de la problema fake-news până la lipsa egalităţii de şanse). Este foarte important ca instituţiile care au în sarcină probleme legate de studenţi să se aplece cu mai multă atenţie asupra fenomenelor semnalate în acest sondaj şi a dificultăţilor cu care tinerii s-au confruntat în pandemie cât şi dincolo de ea, probleme deseori ignorate la nivel instituţional. De aceea, sondajul va fi urmat în perioada următoare de o serie de dezbateri pe baza celor mai importante concluzii ale sale, cu participarea a numeroşi studenţi, profesori, şi altor factori de decizie, atât din educaţie cât şi din alte domenii”, transmiteau cei de la Starea Naţiunii Studenţeşti.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Starea Naţiunii Studenţeşti, sondaj: Consumul de alcool, țigări și alimente nesănătoase a crescut în pandemie

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.