O elevă de 15 ani de la Camden High School se recuperează după ce a fost lovită de colegul ei de 16 ani în campus. Fata a rămas inconștientă.

Agresiune și bătaie

Incidentul a avut loc vineri. Elevul de sex masculin a fost acuzat de agresiune și bătaie de natură gravă și este în prezent reținut la Departamentul de Justiție Juvenilă din Carolina de Sud.

Victima a petrecut mai multe zile în spital în urma incidentului. Potrivit mamei sale, aceasta s-a întors acasă, dar încă are sechele.

Ea a spus că fiica ei este amețită și că îi este greu să mănânce și să doarmă. De asemenea, mama ei a spus că a suferit o hemoragie cerebrală și o fractură de craniu în urma incidentului.

WIS a obținut o copie a raportului incidentului, care precizează că un ofițer a ajuns la fața locului și a găsit victima întinsă pe jos. Aceasta a fost apoi transportată la cabinetul medical.

Ce s-a întâmplat. Cauza incidentului

Bărbatul de 16 ani a declarat că totul a pornit de la o conversație între trei persoane. El a declarat că victima încerca să intre într-o altercație cu o altă fată și cu prietena sa, potrivit raportului de incident.

Suspectul susține că a crezut că tânăra de 15 ani avea de gând să îi dea o palmă uneia dintre aceste persoane, așa că și-a folosit mâna dreaptă pentru a o lovi. El a spus că nu a lovit-o tare.

După ce a analizat imaginile video, poliția din Camden a stabilit că suspectul de sex masculin a lovit fata cu pumnul în zona brahială stângă, ceea ce a provocat o mișcare violentă a capului acesteia.

“Am început o investigație pe parcursul zilei până când am reușit să obținem unele informații despre condițiile medicale ale acesteia. Astfel, am adus agresiunea la un nivel ridicat și am putut să-l reținem pe minor”, a declarat șeful poliției din Camden, Joe Floyd.

Unul dintre părinți susține că băiatul de 16 ani a mai agresat elevi în trecut. Potrivit lui Floyd, astfel de cazuri sunt rare în școlile din Camden.

“O agresiune de acest grad este foarte rară pentru școlile noastre”, a spus el. “Cele mai multe dintre agresiunile noastre sunt palme și lucruri minore de această natură, nu ceva care s-ar finaliza cu spitalizare”.

Când a fost întrebat cum ar răspunde părinților îngrijorați de hărțuire și de siguranța școlii, Floyd a spus că elevii din școlile din Camden sunt în siguranță.

“Întotdeauna vom avea cazuri în care oamenii vor avea dezacorduri și dispute și vor recurge la o altă metodă de a încerca să le rezolve decât conversația. Și, prin urmare, acest lucru face parte din ceea ce va rezulta din când în când, din faptul că avem laolaltă grupuri mari de oameni cu idei și opinii diferite. Dar, în general, școlile noastre sunt foarte sigure,” a spus acesta.

WIS a contactat districtul școlar din comitatul Kershaw pentru a afla reacția cu privire la acest incident și a întrebat, de asemenea, despre eventualele măsuri disciplinare.

Purtătorul de cuvânt al școlilor din comitatul Kershaw, Mary Anne Byrd, a trimis o declarație, în care se arată următoarele: “Incidentul de vineri de la Camden High School a fost un eveniment izolat, iar administratorii și personalul au reacționat imediat. Deoarece Departamentul de Poliție din Camden desfășoară o investigație, districtul școlar al comitatului Kershaw este limitat, dar urmăm codul nostru de disciplină pentru elevi cu referire la această situație. Siguranța și bunăstarea elevilor și a personalului nostru au fost întotdeauna și vor continua să fie prioritatea noastră cea mai mare; comportamentul inadecvat nu este tolerat.”

Băiatul în vârstă de 16 ani va fi audiat pentru a stabili dacă va rămâne sau nu la DJJ, urmând ca la o dată ulterioară să se desfășoare procedurile judiciare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.