Ieri, pe 12 aprilie, reprezentanții Ucrainei au făcut cunoscute publicului larg informații referitoare la violarea, agresarea sexuală și torturarea femeilor și copilelor din orașele ucrainene cucerite de ruși.

Un cadru didactic de la grădinița „Guguță” din Telenești a scris, pe Facebook, în văzul lumii, comentarii batjocoritoare la adresa Elenei, femeia care ar fi fost agresată sexual de doi soldați ruși, timp de 13 ore, aducând cuvinte de laudă militarilor:

„sunt super de au putut 13 ore, chiar și pe rând”.

 

Activitatea sa în mediul online este una absolut deplasată, ținând cont că aceasta ar trebui să promoveze informații alese din surse sigure, ci nu dezinformări și teorii pro-Kremlin. Din postările sale reiese că are convingerea unui război provocat nu de Putin, ci de ucraineni.  Aceasta mai consideră și că, de fapt, americanii ar fi cei care conduc atacurile militare.

 

Răspunsul educatoare este unul de apărare, susținând că nu a dorit să transmită ceea ce comunitatea a înțeles:

„Eu când am comentat, alta am avut în vedere. Cineva a tălmăcit așa”, a spus educatoarea, menționând și că sursa ei de inf

ormare despre războiul din Ucraina este platforma Facebook.

Conform site-ului citat, despre situația creată și despre reacția educatoarei a vorbit primarul orașului Telenești:

„Chiar acest comentariu ar avea o tentă sexuală, violul nu poate fi justificat în niciun fel, mai ales în cazul unui război”, spune primarul și promite că acest caz va fi investigat la nivel local, deoarece grădinița de copii este administrată de primărie.

Cu privire la cele întâmplate, surse de la Ministerul Educației și Cercetării au declarat pentru Stopfals.md că investighează cazul, iar în zilele următoare ministerul va apărea cu un răspuns public.

 De asemenea, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a spus că a solicitat administrației publice locale și administrației grădiniței să documenteze cazul.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.