Cadrele didactice se implică din ce în ce mai mult. De curând, o directoare a unei școli dintr-o comună din Cernavodă, a mers din casă în casă pentru a-i convinge copiii să vină la școală.

O tânără directoare merge din casă în casă pentru a convinge copiii din comună să vină la școală, iar ce face ea, chiar dă roade.

Soluții inteligente pentru copii

Pe lângă ceea a reușit să facă, tânăra directoare a digitalizat unitatea de învățământ și a adus-o la standardele anului în care ne aflăm. De asemenea, aceasta vine și cu diverse jocuri interactive pentru a-i atrage pe copiii din comună să vină constant la școală.

Aceasta își dorește să reducă abandonul școlar, dar vrea să educe și o generație.

Povestea directoarei

În comuna Seimeni, copiii se pare că au un înger păzitor. Mirabela Lojniță a fost numită în urmă cu numai 2 luni director al Școlii Gimanziale numărul 1 și își promitea încă de atunci să reducă abandonul școlar.

Tănăra directoare și-a dat seama că va avea de luptat în primul rând cu sărăcia din satul respectiv. Practic, acesta era singurul lucru care-i împiedica pe copii să vină la școală și nu dezinteresul pentru educație. Aceasta a mobilizat pe toată lumea din jurul ei și a trecut la fapte.

Mirabela Lojniță, tânăra directoare este cea din stânga / Sursa Foto – Facebook Mirabela Lojniță

Aceasta susține că a început să facă mai multe activități ca să-i motiveze pe elevi să vină la școală de plăcere și nu din obligație. Aceasta își dă interesul pentru elevii săi și nu doar în timpul orelor, ci îi vizitează și acasă.

Tânăra are planuri foarte mari pentru Școala Gimnazială Seimeni. Elevii trebuie să aibă parte și de un sistem inteligent de învățare, așa că, aceasta își dorește să modernizeze instituția de învățământ. Pe scurt, își dorește o școală inteligentă pentru copii inteligenți.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.