O mamă din Chicago a fost acuzată de punerea în pericol a unui copil după ce o armă aflată în ghiozdanul elevului ei de clasa a doua s-a descărcat accidental la școală, rănind un coleg de 7 ani, a anunțat poliția.

Copilul de doi ani deținea o armă

Femeia în vârstă de 28 de ani a apărut miercuri în instanță pentru trei infracțiuni minore de punere în pericol a copiilor. Un judecător a ordonat eliberarea ei din închisoarea Cook County pe baza unei cauțiuni de 1.000 de dolari.
În timpul audierii, procurorii au susținut că fiul de 8 ani al femeii, a găsit arma sub patul ei și a dus-o marți la Walt Disney Magnet School din North Side al orașului. Mama deține permis de portarmă valabil.
Potrivit poliției, ghiozdanul se afla în clasa băiatului când, marți, cu puțin înainte de ora 10.00, arma s-a descărcat. Chicago Sun-Times a relatat că procurorii au declarat în timpul audierii că glonțul a ricoșat de pe podea și a atins de aproape abdomenul copilului. Copilul a fost transportat la spital în stare bună, a declarat poliția.

Ce spune directorul școlii

Într-un e-mail adresat părinților, directorul școlii a declarat că glonțul “a ricoșat și a rănit un membru al comunității noastre școlare”. Școala nu a răspuns miercuri la o solicitare de comentarii.
Un profesor a luat apoi ghiozdanul și l-a dat ofițerilor de securitate care au găsit înăuntru un pistol Glock 19, au declarat procurorii în timpul audierii.
Avocatul femeii, Rodger Clarke, a recunoscut că arma ar fi trebuit să fie pusă sub lacăt și nu doar pusă sub pat. Dar, a spus el, “nu a fost ceva ce a plănuit sau ceva ce a făcut de bunăvoie”.
Judecătorul din comitatul Cook, Michael Hogan, nu a fost impresionat de acest argument.
“Poate că acesta nu a fost un act intenționat, dar este un act de neglijență supremă”, a spus el.
El a continuat: “Ne aflăm la câțiva centimetri distanță de un caz foarte diferit și de o tragedie foarte diferită”.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.