Un bărbat a fost împușcat și ucis de un ofițer de poliție în fața unei școli primare din Alabama joi după-amiază, după o altercație cu un ofițer de resurse școlare, a declarat șeriful comitatului Etowah, Jonathan Horton, în timpul unei conferințe de presă.

Tragediile se pare că se țin în lanț în școlile din SUA

Cel puțin 34 de elevi se aflau în interiorul școlii elementare Walnut Park când bărbatul a încercat să intre înăuntru, a declarat directorul școlii din Gadsden City, Tony Reddick, pentru CNN.

Într-un comunicat de presă, Agenția de aplicare a legii din Alabama (ALEA) a precizat că individul a fost văzut încercând să intre cu forța într-un vehicul de patrulare marcat Rainbow City în apropierea școlii. Un ofițer a intrat în contact cu individul și a încercat să îl oprească, se arată în comunicat.

A urmat o altercație în care individul a încercat să ia arma ofițerului. Ofițerul a reușit să cheme întăriri, iar un altul  care a răspuns la apel l-a împușcat pe individ, care a fost declarat mort la fața locului, potrivit comunicatului.

Niciun copil de la școală nu a fost rănit în incident, a precizat Horton.

Tabără pentru copii

“Deși anul școlar s-a încheiat, în timpul verii, școala are o tabără de alfabetizare pentru elevii din clasele primare. Districtul a avut întotdeauna practica de a încuia toate ușile exterioare și interioare Un lucru pe care l-a lăudat pentru a ajuta la menținerea potențialului intrus în afara școlii. A încercat să deschidă cel puțin două uși care duc în școală. Suntem în Gadsden. O comunitate restrânsă. Nici nu îți trece prin cap că așa ceva se poate întâmpla în școala ta”, a adăugat Reddick.

Lăudând activitatea ofițerului de resurse școlare, Horton a subliniat, de asemenea, munca pe care districtul a depus-o după masacrul din Uvalde, Texas.

Nu se știe dacă suspectul era înarmat.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.