Noua variantă COVID-19 a ajuns în școlile din Moldova. Aproximativ 20 de elevi din treptele de învățământ primar, gimnazial şi liceal  s-au infectat cu acest virus periculos.

Noua variantă COVID-19 a ajuns în școlile din Moldova

Potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), mai mulți elevi s-au infectat cu noua variantă COVID-19. Conform situației epidemiologice din 15 aprilie, în școlile din Republica Moldova, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 22 de persoane.

Mai mult de atât, se pare că și patru cadre didactice și doi angajați auxiliari s-au infectat cu noul coronavirus.

Virusul e prezent și în grădinițe

Virusul nu iartă pe nimeni, deoarece și în grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, două cazuri de COVID-19. De asemenea și un educator a fost testat pozitiv la coronavirus. În prezent, în carantină se află 12 clase şi două grupe de grădiniţă.

Potrivit sursei citate, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal este de 85,15%. Dar, cea mai mare rată de imunizare se află în învățământul profesional tehnic (87,29%), iar cea mai mică – în învățământul preșcolar (76,83%).

Din păcate acest virus a adus cu el foarte multe sechele pentru copii. Dezvoltare celor mici a fost afectată foarte mult, deoarece măștile au avut un impact negativ, iar vocabularul a fost foarte limitat. Într-un raport al inspectorului șef Ofsted, se arată că grădinițele au semnalat faptul că bebelușii au „vocabular limitat” și dificultăți în a înțelege expresiile faciale.

Guvernul a declarat că va continua să investească în educație.

Raportul Ofsted s-a bazat pe inspecțiile efectuate în ianuarie și februarie la 70 de furnizori de servicii de educație timpurie din Anglia.

Situația stă mult mai rău la nivelul țării noastre, unde, foarte mulți nici măcar nu au internet și nici nu s-au putut conectca la orele online, iar astfel, au căpătat foarte multe absențe.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.