Un nou set de propuneri va fi trimis către Ministerul Educaţiei şi Administraţia Prezidenţială. Sunt niște idei nemaipomenite și foarte bune pentru sistemul românaesc. Ce presupun aceste măsuri, vă vom arăta astăzi.

Transformarea educației în România

Alianţa „O Voce pentru Educaţie”, împreună cu 40 de reprezentați din sectorul public, privat și non-guvernamental au vobrit despre măsuri importante care pot schimba învățământul în România.

Ce se află printre măsurile discuate

  • Rute alternative de formare iniţială pentru profesori, stagiatură obligatorie urmată de examen de licenţiere în profesia didactică.  „Acestea vor urmări un profil unitar de competenţe profesionale certificate de o instituţie autonomă”, spun reprezentanţii Alianţei, potrivit adevărul.ro.
  • Rute flexibile de carieră. Mai multe oportunităţi, corelate cu structura de formare continuă;
  • Fiecare profesor va avea parte: de resurse pentru adaptarea activităţii de învăţare la nevoile tuturor copiilor (inclusiv a celor cu cerinţe educaţionale speciale), mentorat, coaching, consiliere în utilizarea modelelor de bună practică;
  • Profesionalizarea managementului şcolar prin standarde profesionale, referinţe cadru pentru formarea profesională de specialitate pentru roluri de management educaţional, care devine obligatorie şi reglementată, asigurată de Ministerul Educaţiei, ca o condiţie pentru eligibilitatea candidatilor pentru rolurile manageriale;

Tot mai multe schimbări apar în învățământul românesc. De curând, Ministrul Educației a declarat că elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi în învățământul dual vor beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi în învățământul dual vor beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare

Se pare că este loc de mai bine în școlile din România. Tot ce avem nevoie este dorința de schimbare și un om la cârma schimbării care să ghideze lucrurile și le ducă într-o zonă bună pentru a putea construi. De asemenea, profesorii ar trebui să pună și ei umărul la construirea unui sistem de învățământ modern.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.