Nouă elevi gălăţeni membrii ai şcolilor speciale “Constantin Pufan” şi “P. P. Neveanu”, membri ai Asociației Sportive “Danubius Constantin Pufan”, coordonaţi de profesorul de Cornel Sava, o să reprezinte România la Cupa Unificată de Fotbal “Special Olympics 2022”, la Detroit, Michigan, în Statele Unite ale Americii.

“Special Olympics”

Pe lângă cei nouă elevi gălăţeni cu uşoare dizabilităţi intelectuale, din echipă mai fac parte şi alţi şapte tineri care provin din şcolile de masă şi care împreună alcătuiesc Echipa Naţională de Fotbal Unificat “Special Olympics” din România. Echipa o să participe la Turneul Internaţional de Fotbal Incluziv, sponsorizat de Toyota şi Ally Financial Inc., companie de servicii financiare digitale, ce o să acopere toate cheltuielile legate de cazare, masă şi transport pe toată perioada campionatului.

“Evenimentul se va desfășura în perioada 31 iulie – 6 august 2022 și va sărbători puterea incluziunii prin colegialitate, prietenie și distrugerea barierelor sociale. Elevii vor fi însoțiți de domnul profesor de educație fizică și sport Cornel Sava, care a pregătit lotul de sportivi și care, din anul 2014, este antrenor Special Olympics România și coordonator al activităților sportive din Regiunea Sud-Est”, ne lămureşte directoarea Şcolii Speciale “Constantin Pufan”, profesoara Maria Scarlat, conform viata-libera.ro.

Despre copii

Directoarea a adus în discuție faptul că cei mai mulţi dintre tinerii ce vor reprezenta România la Cupa Unificată de Fotbal Special Olympics din SUA fac parte din familii nevoiaşe, iar sportul i-a ajutat să își depășească condiția și să ducă o viață normală.

“Unii dintre ei sunt copii săraci, care provin din mediul rural. Nici nu aveau bani să vină la Galaţi pentru a participa la antrenamente. Domnul profesor Sava le-a plătit transportul din banii dumnealui. Dar iată că a meritat să investească în ei, pentru că s-au dovedit a fi cei mai buni la selecţie, aducându-ne şi nouă, profesorilor şcolii, mari motive de mândrie”, a mai adăugat directoarea Maria Scarlat.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.