Guvernul nigerian a declarat că va depune eforturi pentru a reduce numărul de copii neșcolarizați din țară cu cel puțin 70% în următorii opt ani.

Obiectivul este cuprins în documentul privind strategia guvernamentală de dezvoltare a capitalului uman, lansat joi de Consiliul Economic Național (NEC).

Nigeria deține cel mai mare număr de copii neșcolarizați din Africa subsahariană

Nigeria are cel mai mare număr de copii neșcolarizați din Africa subsahariană, estimat la 10,2 milioane de copii.

Raportul intitulat “Strategia pentru accelerarea dezvoltării capitalului uman (HCD) în Nigeria” și lansat joi la Abuja, subliniază obiectivele-cheie pe care guvernul nigerian intenționează să le atingă în trei domenii strategice – sănătate și nutriție, educație și forță de muncă până în 2030.

Conform documentului, HCD are rolul de a oferi acces echitabil la servicii de calitate și la prețuri accesibile pentru și accesibile pentru fiecare nigerian, să promoveze un sistem de educație de calitate, incluziv și funcțional și să le ofere tinerilor capacitatea și competențele necesare pentru a crea sau a căuta un loc de muncă.

Pe fondul eforturilor de a reduce sărăcia și de a obține o creștere economică durabilă până în 2030, programul HCD a fost lansat în martie 2018 de către Consiliul Economic Național (NEC) în cadrul unei reuniuni speciale convocate în acest scop.

NEC, care este condus de vicepreședintele țării, Osinbajo, și format din guvernatorii celor 36 de state ale federației și guvernatorul Băncii Centrale a Nigeriei (CBN), Godwin Emefiele, a conceptualizat inițiativa ca parte a eforturilor de a demonstra importanța dezvoltării capitalului uman în abordarea sărăciei și în asigurarea unei creșteri economice participative și durabile.

De asemenea, se propune ca programul să sporească investițiile în populația nigeriană și să îmbunătățească indicii de dezvoltare umană ai țării. Unele dintre obiectivele-cheie pe care guvernul nigerian și-a propus să le atingă până în 2030 includ sănătatea și nutriția, educația și forța de muncă.

Educație

În sectorul educației, guvernul a declarat că își propune să dubleze rata de înscriere în învățământul primar de la 46% la 90%; să dubleze rata de înscriere a femeilor; să dubleze rata de absolvire a învățământului secundar de la 42% la 80%; să reducă numărul de copii neșcolarizați (~10 milioane) cu cel puțin 70%; și, de asemenea, să atingă o rată de promovare de 80% pentru elevii care ating obiectivele curriculare la sfârșitul școlii primare (evaluarea națională a învățării la citire și matematică) până în 2030.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.