Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a spus că municipalitatea va preda Sectorului 3 mai multe lucrări pentru sălile de sport. Primăria de sector a vrut acest lucru, deoarece, elevii practică sportul în sala de curs, iar șantierele au fost lăsate în paragină.

Ce spune Nicușor Dan

“A fost o dată o hotărâre de consiliu pentru, dacă nu mă înşel, două sau trei dintre ele. Pentru celelalte trebuie finalizate nişte proceduri. O să le dăm pe toate, aşa cum am dat deja către Sectorul 2 nişte grădiniţe, am dat către Sectorul 6 anvelopări. Deci, toate aceste investiţii mici, pe măsură ce sectoarele le cer, o să le dăm”, a spus primarul general al Capitalei.

Primăria sectorului 3 a dat un comunicat de presă în urmă cu 4 ani, cum că, municipalitatea a început amenajarea sălilor de sport la școlile generale nr. 92, nr. 199, nr. 75 ‘Leonardo da Vinci’, nr. 112, ‘Benjamin Franklin’ şi nr. 67 , dar, din 2020, șantierele au fost părăsite. Construcțiile au început chiar să se degradeze.

Primăria Sectorului 3 a făcut apel către municipalitatea bucureşteană să-i predea execuţia lucrărilor la sălile de sport de la școlile de mai sus.

Propunere: Notele la Desen și Sport s-ar putea înlocui cu calificative

De curând, o propunere a venit din partea Consiliului Elevilor, ca notele de la materiile desen și sport s-ar putea înlocui cu calificative. Materiile nu ar trebui să pună o presiune mare pe elevi.

„Înlocuirea notelor oferite la disciplinele aferente ariei curriculare Arte, respectiv la educație fizică și sport (discipline prin care se pune accent pe aptitudinile elevilor) cu un set de calificative”, potrivit Consiliului Național al Elevilor.

Sorin Cîmpeanu a declarat că în luna aprilie vor avea loc modificările la ROFUIP în care sa va discuta această propunere, de renunțare la tezele semestriale.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Propunere: Notele la Desen și Sport s-ar putea înlocui cu calificative

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.