Autoritățile au primit o informație că adolescentul recruta studenți pentru violență în masă, într-una dintre multele amenințări recente împotriva școlilor din SUA.

Ororile din America nu s-au terminat

Un adolescent a fost arestat luni în Berkeley, California, după ce poliția a primit un pont că „recruta alți elevi de liceu pentru a ucide mai mulți elevi și cadre didactice sau pentru a planifica un atentat cu bombă” la un liceu local.

Când autoritățile au percheziționat casa adolescentului, au găsit „piese pentru explozibili și puști de asalt, mai multe cuțite și dispozitive electronice care ar putea fi folosite pentru a crea arme suplimentare”, a spus poliția.

Arestarea are loc în urma masacrului din Uvalde, Texas, în care 19 copii și doi profesori au murit.

De la acea tragedie – care a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce un bărbat înarmat a ucis 10 și a rănit trei trei într-un supermarket din Buffalo, New York – autoritățile din SUA au făcut mai multe arestări pentru amenințări la adresa școlilor.

Poliția din Berkeley a spus că a obținut un mandat de percheziție pentru casa adolescentului după ce a primit pontul. Unitatea de servicii pentru tineret a preluat apoi controlul anchetei.

Anchetatorii au audiat martori, au examinat probe și au obținut un mandat de arestare. Adolescentul s-a predat poliției și a fost arestat sub suspiciunea că a amenințat cu comiterea unei infracțiuni care va avea ca rezultat moartea sau rănirea corporală gravă și că deținea materiale pentru dispozitive distructive, au spus autoritățile.

Ce spun oficialii din educație?

Oficialii din domeniul educației au spus că sunt în „contact foarte strâns” cu poliția. Districtul școlar a spus că „s-a bazat pe expertiza poliției din Berkeley în evaluarea oricărui risc continuu pentru comunitatea noastră școlară, după ce poliția a confiscat ceea ce ei descriu drept părți ale armelor”.

„De asemenea, am comunicat constant cu poliția despre locul unde se află acest student”, au spus oficialii, spunând că au alertat administratorii și personalul de securitate cu privire la investigație.

”De-a lungul perioadei de investigație, am fost asigurați că acest individ nu reprezintă o amenințare imediată pentru comunitatea liceului din Berkeley”, au spus aceștia. Autoritățile educaționale au spus că s-au „angajat” să-și conducă propria investigație paralelă.

Luni, un elev de liceu din Wellington Village, Ohio, a fost arestat pentru presupuse amenințări la adresa unei școli. Comportamentul elevului a fost considerat o „amenințare foarte mare”, a raportat 19 News in Cleveland.

În New York, un student de 18 ani din Long Island a fost arestat pentru că și-a declarat „dorința de a conduce un act violent față de studenți și membri ai facultății” la școala sa, a declarat poliția. Adolescentul a fost suspendat de la școală în luna mai, după presupusa sa implicare în mai multe lupte, a informat ABC4 New York.

Poliția din Florida a arestat un copil de 10 ani de clasa a cincea după ce ar fi aflat despre un „sms amenințător”. Băiatul a fost acuzat că „a făcut o amenințare scrisă de a ucide mai multe persoane”, a spus șeriful din județul Lee.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.